online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Als online ondernemer die online cursussen verkoopt, is het belangrijk om een strategie te kiezen die zorgt voor groei van je bedrijf. Je kunt kiezen voor het aanbieden van één omvangrijke online training, maar je kunt deze training ook opknippen in meerdere kleinere cursussen en dus meerdere trainingen verkopen. In deze blog lees je meer over de voordelen van het aanbieden van meerdere kleinere cursussen.

Meer motivatie en betrokkenheid van cursisten

Omvangrijke cursussen of cursussen die heel lang duren kunnen overweldigend zijn voor deelnemers aan je online training. Cursisten kunnen tegen je online training gaan ophikken, omdat wanneer deze uit zo ontzettend veel lessen bestaat. Ze kunnen weerstand hiertegen krijgen. Wanneer je je cursus opdeelt in meerdere kleinere online trainingen zullen deelnemers gemotiveerder zijn. De kleinere trainingen zijn tenslotte behapbaarder dan een heel (of zelfs te) omvangrijke training. Een kleinere cursus zorgt voor meer betrokkenheid en levert ook meer resultaat op dan wanneer je cursist afhaakt omdat de training veel te veel lessen bevat.

Specifiek inspelen op behoeften en interesses van deelnemers aan je online training

Een ander voordeel van het aanbieden van meerdere kleinere cursussen is de mogelijkheid om specifiek in te spelen op de behoeften en interesses van deelnemers aan je online training. Als je een omvangrijke online cursus aanbiedt, zal deze zich waarschijnlijk niet richten op één specifiek onderwerp, maar heel uitgebreid zijn en breed qua onderwerp. Zo zullen er waarschijnlijk ook onderwerpen in de training zitten die je deelnemers minder aanspreken. Wanneer je kleinere cursussen aanbiedt, kun je deze richten op een specifiek onderwerp waardoor je dus ook beter kan inspelen op de behoeften en interesses van deelnemers aan je online training.

Meer flexibiliteit met kleinere cursussen

Het aanbieden van meerdere kleinere cursussen zorgt voor meer flexibiliteit. Een kleinere cursus is sneller gemaakt dan een heel uitgebreide cursus. Stuit je op een interessant onderwerp dan kun je hier veel sneller een online training voor ontwikkelen. Je kunt dus veel meer inspelen op de behoeften van je potentiële klant. Dit biedt ook weer voordelen ten opzichte van je concurrent.

Herhaalaankopen bij kleinere cursussen

Verkoop je een heel uitgebreide online training? Dan bied je mogelijk maar één online training aan. Wanneer je meerdere kleinere cursussen aanbiedt, heeft dit voordelen op het gebied van herhaalaankopen. Als een klant al eens een online training bij je heeft gekocht, zal hij eerder geneigd zijn een volgende training bij je aan te schaffen.

Meer mogelijkheden om op te schalen en te groeien

Wanneer je meerdere kleinere cursussen verkoopt kun je makkelijker je bedrijf opschalen en groeien. Meerdere kleinere cursussen betekent meerdere onderwerpen waarmee je verschillende doelgroepen kan aanspreken. En zoals ik al eerder vertelde: je kunt met kleinere cursussen makkelijker inspelen op de behoeften van je potentiële klant.

Cursussen in een digitale leeromgeving

Wanneer je je cursussen aanbiedt in een digitale leeromgeving kun je heel eenvoudig telkens nieuwe cursussen toevoegen. Er zijn hierin geen beperkingen qua aantal cursussen. Dit geldt ook voor de verkoop van je online training in je webshop. Ook in je webshop kun je een onbeperkt aantal producten aanmaken voor je online training.

Conclusie

Het aanbieden van meerdere kleinere cursussen biedt meerdere voordelen. Door een heel uitgebreide cursus op te splitsen in kleinere cursussen maak je je cursussen behapbaar voor je cursisten. Zij zullen gemotiveerder zijn en eerder geneigd zijn je online training helemaal te volgen in plaats van dat ze afhaken omdat de training veel te uitgebreid is. Met kleinere cursussen kun je veel beter inspelen op de behoeften van je potentiële klant, omdat je je op één specifiek onderwerp kan richten. Je bent flexibeler en kunt veel sneller een nieuwe cursus ontwikkelen, want een kleine cursus is een stuk sneller gemaakt dan een heel omvangrijke cursus. Qua sales kun je aan één klant meerdere trainingen verkopen en je kunt veel makkelijker opschalen en groeien omdat je veel beter kan inspelen op de behoefte van je klant. Heb je een online leeromgeving dan kun je hier een onbeperkt aantal online cursussen in plaatsen. Wil je meerdere online cursussen aanbieden in een digitale leeromgeving, maar lukt het je niet om dit technisch voor elkaar te krijgen? Neem dan contact met me op voor hulp bij je digitale leeromgeving.

online leeromgeving laten maken - Digital D, Daniëlle van der Haven

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!