Online leeromgevingen en websites voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgevingen, websites, wordpress, LearnDash, wishlist member

Online leeromgevingen en websites voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Hoe maak je een digitale checklist voor je online training?

Wanneer je een online training maakt, ben je in eerste instantie vooral gericht op de inhoud van je programma. Maar bij een online cursus gaat het niet alleen om de inhoud, maar gaat het er ook om dat je deelnemer zoveel mogelijk resultaat met je training behaalt. Je wilt je deelnemer tenslotte zoveel mogelijk waarde bieden en bovendien leiden positieve resultaten ook weer tot positieve referenties. Met een checklist vergroot je het resultaat van je online training. In deze blog lees je hoe je een digitale checklist voor je online training maakt.

Een checklist ter ondersteuning van theorie

Bestaat je training voornamelijk uit theorie? Naast de inhoud van je lessen, kun je ook een checklist plaatsen op je online leeromgeving. In deze checklist vermeld je de belangrijkste elementen van de lessen. Heeft iemand je online training helemaal doorlopen, dan kan hij altijd nog even snel teruggrijpen naar de checklist zonder alle lessen te hoeven doornemen.

Een checklist als stappenplan voor praktijklessen

Is jouw online training voornamelijk gericht op de praktijk? Dan kun je een checklist maken die je deelnemer kan gebruiken als een stappenplan voor de online training of die hij straks ook nog kan toepassen in de praktijk. Aan de hand van de checklist kan je deelnemer in één oogopslag zien welke stappen hij nog moet zetten, in de online training of straks na afloop in de praktijksituatie.

Een checklist voor de gehele training of een lijst per les?

Je kan een checklist maken voor de gehele training of één per les. Eén checklist voor de gehele training is overzichtelijker dan een lijstje per les. Stel dat je online training 10 lessen bevat, dan heeft je deelnemer straks 10 checklists.

Hoe maak je een digitale checklist voor je online training?

Je kan natuurlijk een checklist voor je online training in een programma zoals Word maken, maar je kan de checklist ook een wat meer professionelere look geven. Door je checklist in Canva te maken, kun je deze helemaal opmaken zoals jij dat wilt. En je kunt de layout helemaal aanpassen naar de huisstijl van jouw bedrijf. Als je vakjes voor de verschillende onderwerpen zet, kan je deelnemer aanvinken wat hij heeft gedaan. Wil je je checklist nog waardevoller maken? Bewerk deze dan in PDF Escape. Je kunt de vakjes dan invulbaar maken. Wanneer een deelnemer de checklist opslaat op zijn pc, kan hij de vakjes zo aanvinken.

Hoe kan je deelnemer de checklist downloaden?

Wanneer je je checklist klaar hebt, sla je deze op als PDF bestand. Vervolgens zet je deze in de media bibliotheek van je website en krijgt je checklist een bestand URL. In je online leeromgeving zet je vervolgens een knop of een tekstuele link met daarin de link naar de bestand URL, naar je checklist in je media bibliotheek.

Een checklist als leidraad voor jezelf

Een checklist is niet alleen handig voor de deelnemer van je online training, het is ook handig voor jezelf. Met je checklist maak je voor jezelf inzichtelijk uit welke stappen je online training bestaat. Je komt er dan ook achter of de volgorde van de verschillende trainingsonderdelenwel logisch is of dat er misschien toch nog iets geschoven moet worden.

Conclusie

Een checklist is een waardevolle aanvulling voor je online training. Het zorgt voor betere resultaten bij je deelnemers en je kunt het zelf ook als leidraad gebruiken voor je online training. Je kunt een checklist maken met Canva en deze ook invulbaar maken met PDF Escape zodat je deelnemer de onderwerpen op de checklist op zijn pc kan aanvinken.

Werk jij al met een checklist voor je online training (of ga jij hiermee werken)? Laat het me weten in de reacties. 

Deel deze blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *