Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live

Wanneer je een online training maakt, ben je in eerste instantie vooral gericht op de inhoud van je programma. Maar bij een online cursus gaat het niet alleen om de inhoud, maar juist om je deelnemer zoveel mogelijk resultaat te laten behalen met je online training. Je wilt je deelnemer zoveel mogelijk waarde bieden en bovendien leiden positieve resultaten ook weer tot positieve referenties. Met een digitale checklist vergroot je het resultaat van je online training. In deze blog lees je hoe je een digitale checklist maakt voor je online training.

Een checklist ter ondersteuning van de theorie

Bestaat je online training voornamelijk uit theorie? Naast de inhoud van je lessen kun je ook een digitale checklist plaatsen op je online leeromgeving. In deze checklist vermeld je de belangrijkste elementen van de lessen.

Heeft iemand je online training helemaal doorlopen, dan kan hij altijd nog snel teruggrijpen naar de checklist zonder alle lessen door te hoeven nemen.

Een checklist als stappenplan voor praktijklessen

Is jouw online training voornamelijk gericht op de praktijk? Dan kun je een digitale checklist maken die je deelnemer kan gebruiken als een stappenplan voor de online training of die hij straks kan toepassen in de praktijk.

Aan de hand van de checklist kan je deelnemer in één oogopslag zien welke stappen hij nog moet zetten, in de online training of straks in de praktijksituatie, na afronding van de cursus.

Eén checklist voor de gehele training of één checklist per les?

Je kan één digitale checklist maken voor de gehele training of één checklist per les. Eén checklist voor de gehele training is overzichtelijker dan een checklist per les.

Stel dat je online training 10 lessen bevat, dan heeft je deelnemer straks 10 checklists als je een checklist per les maakt.

Hoe maak je een digitale checklist voor je online training?

Je kan natuurlijk een digitale checklist voor je online training in een programma zoals Word maken, maar je kan de checklist ook een wat meer professionele look geven. Door je checklist in Canva te maken, kun je deze vormgeven zoals jij dat wilt. Je kunt de layout helemaal aanpassen naar de huisstijl van jouw bedrijf.

Als je vakjes voor de verschillende onderwerpen zet, kan je deelnemer aanvinken wat hij heeft gedaan.

Hoe maak je de checklist invulbaar?

Wil je je digitale checklist nog waardevoller maken? Bewerk deze dan in PDF Escape. Je kunt de vakjes dan invulbaar maken. Wanneer een deelnemer de checklist opslaat op zijn pc of laptop, kan hij de vakjes zo aanvinken.

Hoe kan je deelnemer de checklist downloaden?

Wanneer je je checklist klaar hebt, sla je deze op als PDF bestand. Vervolgens zet je deze in de media bibliotheek van je online leeromgeving en krijgt je checklist een bestand URL. In je online leeromgeving verwijs je naar deze URL. Klikt je cursist de URL aan, dan krijgt hij de checklist in beeld. Deze kan hij als PDF opslaan.

Een checklist als leidraad voor jezelf

Een checklist is niet alleen handig voor de deelnemer van je online training. Het is ook handig voor jou. Met je checklist maar je voor jezelf inzichtelijk uit welke stappen je online training bestaat.

Je komt er dan ook achter of de volgorde van de verschillende onderdelen van je cursus wel logisch is of dat er nog belangrijke onderdelen ontbreken.

Conclusie

Een digitale checklist is een waardevolle aanvulling voor je online training. Het zorgt voor betere resultaten bij je deelnemers en je kunt het zelf als leidraad gebruiken voor de indeling en inhoud van je online training.

je kunt een checklist maken met Canva en deze invulbaar maken met PDF Escape zodat je deelnemer de onderwerpen op de checklist op zijn pc of laptop kan aanvinken.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je online training of wil je een online leeromgeving laten maken? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder. 

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!

online training maken - stappenplan

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!