Wanneer je een online training hebt gemaakt, wil je je doelgroep misschien wel een proefles aanbieden. Zodat ze kunnen proeven van je online training en daardoor verleid worden om je hele programma te kopen. In deze blog lees je hier meer over.

Wil je deze blog liever beluisteren? Dat kan! Beluister dan de Online Leeromgeving Podcast.

Hoe bied je een proefles aan van je online training?

Lespagina beveiligen met een wachtwoord

Je kunt een lespagina in WordPress beveiligen met een wachtwoord. De link van de pagina en het wachtwoord geef je door aan je lead. Het beste kun je dit automatiseren met een e-mailmarketingsysteem zoals ActiveCampaign. Je maakt een opt-in pagina waarop je een inschrijfformulier plaatst. Na het invullen van het formulier komt je lead in je funnel en ontvangt hij automatisch vanuit het e-mailmarketingsysteem een e-mail met de link en het wachtwoord.

Proefles beveiligen met WishList Member of LearnDash

Maak je je online training met WordPress in combinatie met WishList Member of LearnDash? Dan kun je ook je proefles beveiligen. Ook nu kun je weer een opt-in pagina maken met een inschrijfformulier en de inloggegevens of registratielink automatisch per e-mail versturen.

Proefles via ActiveCampaign

Heb je nog geen digitale leeromgeving of is deze nog niet klaar, maar wil je wel alvast een proefles aanbieden? Om je idee te testen of om makkelijker klanten te werven voor je online training? In dat geval kun je een proefles maken in ActiveCampaign. Aanmelden gaat ook weer via een opt-in pagina met inschrijfformulier. In de e-mails kun je dan een link naar de video plaatsen. Of een link naar een digitaal werkboek. Je werkboek moet je dan wel in WordPress zetten en de link zet je dan in de e-mail.

Conclusie

Er zijn meerdere manieren waarop je een proefles van je online training kan aanbieden. De manier waarop je dit doet, hangt ervan af of je een online leeromgeving hebt en of je wel of niet gebruikmaakt van een membership plugin zoals WishList Member of een learning management system zoals LearnDash. Er zijn in ieder geval meerdere manieren waarop je een proefles van je online programma kan aanbieden.

Hulp nodig bij het aanbieden van een proefles?

Heb je hulp nodig bij het aanbieden van een proefles van je online training? Of dat nu via je online academie is of ActiveCampaign. Plan dan een online kennismakingsgesprek met me in.