Wanneer je start met een online programma ben je veel tijd kwijt aan allerlei praktische zaken. En dat terwijl veel online ondernemers juist dachten tijd over te houden. Je kunt inderdaad tijd overhouden. Wanneer je praktische taken uitbesteed aan een virtual assistant. In deze blog lees je hier meer over.

Een virtual assistant inschakelen voor hulp bij je online programma - ondersteuning bij je online programma - online leeromgeving - virtual assistant

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant is een professional die jou ondersteunt bij je online onderneming. Een virtual assistant werkt als ondernemer vanuit zijn of haar eigen kantoor en helpt jou op afstand bij alles waar jij hulp bij nodig hebt.Dit kan op verschillende vlakken zijn. Zo help ik als virtual assistant online ondernemers bij alles wat er bij een online programma komt kijken. Hierover lees je zo meer.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een virtual assistant?

Een virtual assistant ter ondersteuning bij je online programma

Ik ondersteun online ondernemers bij hun online programma. Het gaat hierbij vooral om hulp bij technische zaken en online tools, maar ook om klantsupport. Een overzicht van de taken die je aan mij uit kunt besteden:

Hulp bij je online leeromgeving

Een online programma kan niet zonder een online leeromgeving. Ik help je bij het:

Hulp bij je webshop

Wanneer je een online programma verkoopt, doe je dit via je webshop. Je kunt o.a. de volgende taken aan mij uitbesteden:

Hulp bij je e-mailmarketingsysteem

Ik noemde net al de koppeling tussen je e-mailmarketingsysteem en je webshop zodat klanten na betaling automatisch één of meerdere e-mails ontvangen, maar ik help je ook bij het:

Hulp bij je website

Wanneer je online programma’s verkoopt, heb je niet genoeg aan alleen een digitale leeromgeving. Een website is net zo essentieel. Je website moet er niet alleen professioneel en aantrekkelijk uitzien. Hij moet ook goed vindbaar zijn in Google. Ik help je graag bij het:

Hulp bij webinars

Een webinar is een ideaal middel om klanten te werven voor je online programma. Helemaal wanneer je dit regelmatig doet. Ik help je bij het:

Hulp bij Q&A’s (online vragenuurtjes)

Je kunt niet een online programma verkopen en je deelnemers daarna aan hun lot overlaten. Jouw doel is een tevreden deelnemer die resultaat behaalt met jouw programma. Zorg er daarom voor dat je deelnemer jouw programma met succes afrondt. Online vragenuurtjes (Q&A’s) zijn daarom een goed middel om je deelnemers te begeleiden. Ik help je bij het:

Hulp bij je online community

Een online community is – samen met de periodieke vragenuurtjes – een ideaal middel om je deelnemer te helpen bij het succesvol doorlopen van je online programma. In een besloten community op Facebook kunnen deelnemers vragen aan je stellen. Ik help je graag bij het opzetten en beheren van je online community.

Hulp bij je inbox

Ontvang je dagelijks mailtjes met vragen over praktische zaken rondom je online programma? Dit zijn mailtjes die ik goed voor je kan beantwoorden.

Zelf doen of uitbesteden?

Je hebt net gelezen wat een virtual assistant voor je kan doen. Welke taken ik je uit handen kan nemen bij je online programma. Dat zijn behoorlijk wat taken. Taken die je misschien helemaal niet leuk vindt om te doen. Taken die je veel energie kosten. Bovendien: taken waarvoor jij als online ondernemer helemaal geen tijd hebt.

Jij moet je focussen op de inhoud van je programma en op het contact met je deelnemers. Je zal zien: het uitbesteden van taken aan een virtual assistant maakt online ondernemen niet alleen een stuk makkelijker, maak ook veel plezieriger.

Wat ga jij doen: alles zelf doen met het risico dat je jezelf helemaal voorbij loopt of dat dingen niet goed gaan of taken uitbesteden? Kies je voor het laatste? Boek dan nu een online kennismakingsgesprek met me in.