Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live

Een online academie moet een veilige plek zijn voor je deelnemers om je online lessen te volgen. Daarnaast moet het een leeromgeving zijn die niet voor iedereen toegankelijk is. Je moet je digitale leeromgeving dus beveiligen. Ten eerste is het belangrijk dat klanten op een veilige manier hun betaalgegevens kunnen invoeren wanneer ze je online training kopen en dat ze daarna veilig hun wachtwoord kunnen invoeren bij het inloggen. Ten tweede moet je malware en virussen op je online academie tegengaan en ten derde moet je je online programma afschermen zodat alleen mensen die je online programma hebben gekocht toegang hebben. In deze blog lees je hoe je dit kan doen.

Hoe beveilig je je online academie? - online leeromgeving laten maken, hulp bij online academie, technisch virtual assistant
Hoe beveilig je je online academie?

Wil je deze blog liever beluisteren? Dat kan! Beluister dan de Online Leeromgeving Podcast.

Zorg dat je digitale leeromgeving een SSL certificaat heeft

Sluit je een hostingpakket af voor je digitale leeromgeving? Of plaats je je online academie op een subdomein van een domein waar je al een hostingpakket voor hebt? Regel dan meteen een SSL certificaat. Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging tussen gegevens op je online academie en internet. Denk hierbij aan een wachtwoord die je deelnemer invoert om in te kunnen loggen op je online leeromgeving of betaalgegevens bij aankoop van je online training. Staat je webshop niet op hetzelfde domein als je online academie? Zorg ervoor dat je webshop ook een SSL certificaat heeft. Een SSL certificaat kun je aanvragen bij je hosting provider. Zodra je online academie een SSL certificaat heeft, dan zie je dit aan het slotje voor de URL en aan de vermelding https voor de URL.

Online leeromgeving beschermen tegen virussen en malware

Zodra je bezig bent met het maken van je online leeromgeving beveilig je deze meteen tegen virussen en malware. Dit geldt ook voor je webshop wanneer je deze op een ander domein hebt staan. Een goede plugin waarmee je dit kunt doen is Wordfence Security – Firewall & Malware Scan. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je e-mailadres. Mochten er problemen zijn met de veiligheid van je online academie dan krijg je hiervan melding per e-mail en in het dashboard van je online leeromgeving. Verder is het belangrijk om je digitale leeromgeving altijd up to date te houden. Zorg ervoor dat er zodra een update beschikbaar is van WordPress, je thema of plugins, je deze meteen uitvoert. Wil je hier verder geen omkijken naar hebben? Besteed het onderhoud dan uit. Wil je dat ik je hierbij help zodat je digitale leeromgeving altijd up to date is? Plan dan een online kennismakingsgesprek met me in.

De lessen in je online academie beveiligen

Daarnaast moet je de lessen in je online academie beveiligen. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar je lessen kan bekijken. Deze moeten alleen toegankelijk zijn voor klanten die voor je training hebben betaald.

LearnDash

Je kunt dit op twee manieren regelen. Je kunt gebruikmaken van een learning management system (LMS) zoals LearnDash. Wanneer je je online programma in LearnDash plaatst, dan kun je je programma toegankelijk maken voor iedereen of alleen voor personen die zich hebben ingeschreven. En je kunt kiezen uit verschillende toegangsmethodes, zoals open (zonder inloggen), gratis (met registreren en inloggen) of gesloten. Deze laatste optie kies je wanneer je je online training via WooCommerce verkoopt.

WishList Member

De tweede manier is gebruikmaken van een membership plugin zoals WishList Member. Met WishList Member maak je verschillende levels aan en deze hang je vervolgens aan je training en lessen. Alleen mensen met dat level hebben toegang tot de training en les. Deelnemers krijgen het juiste level bij aankoop van je online programma.

Conclusie

Beveiliging van je online academie is heel belangrijk. Niet alleen om virussen en malware tegen te gaan en ervoor te zorgen dat klanten veilig hun gegevens kunnen invoeren, maar ook om ongewenste bezoekers tegen te gaan. Je wilt tenslotte niet dat je online training zichtbaar is voor iedereen, maar alleen voor klanten die ervoor betaald hebben. Zorg ervoor dat je online academie een SSL certificaat heeft en dat je meteen de plugin Wordfence Security installeert. Maak gebruik van een LMS zoals LearnDash of een membership plugin zoals WishList Member. En vergeet niet om meteen technische updates uit te voeren van WordPress, je thema en je plugins.

Hulp nodig bij je online academie?

Heb je ondersteuning nodig bij het onderhoud van je online academie? Of wil je een online academie laten maken? Plan dan een online kennismakingsgesprek met me in.

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!

online training maken - stappenplan

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!