Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live

Zodra een deelnemer heeft betaald voor je online training wil je dat hij meteen de inloggegevens ontvangt. Maar je wilt er zelf geen extra werk aan hebben. In deze blog lees je hoe je automatisch de inloggegevens van je online leeromgeving naar je deelnemers stuurt.

De inloggegevens sturen wanneer je WishList Member gebruikt voor je online academie

Gebruik je WishList Member voor je online academie? WishList Member stuurt niet automatisch de inloggegevens nadat een deelnemer heeft betaald voor je online programma. Wil je dit automatiseren dan heb je drie opties.

Optie 1: doorsturen naar registratiepagina

De eerste optie is je deelnemer na betaling automatisch door te sturen naar de registratiepagina van WishList Member. Op deze pagina vult de deelnemer zijn gegevens in en krijgt daarna toegang tot de juiste training.

Optie 2: registratielink per e-mail

De tweede optie is een e-mailmarketingsysteem gebruiken zoals ActiveCampaign. Via dit systeem stuur je na betaling de registratielink naar je deelnemer. De kosten voor ActiveCampaign zijn 9 dollar per maand (2021).

Optie 3: inloggegevens automatisch sturen

De derde optie is de plugin WishList Member WooCommerce Plus. Hiermee maak je de koppeling tussen WishList Member en WooCommerce en stuur je automatisch de inloggegevens na betaling. De plugin WishList Member WooCommerce Plus kost 67 dollar per jaar (2021).

De inloggegevens sturen wanneer je online programma is gemaakt met LearnDash

Is je online programma gemaakt met LearnDash en heb je ook de plugin voor de koppeling met WooCommerce op je online leeromgeving? Dan kun je instellen dat WooCommerce na betaling automatisch de inloggegevens naar de deelnemer stuurt.

Je stelt het product in WooCommerce dan in als cursus en vervolgens selecteer je de betreffende cursus. Je moet er dan wel voor zorgen dat de cursus “gesloten” is en alleen toegankelijk via WooCommerce.

Conclusie

Het instellen van automatisch verzenden van de inloggegevens of het na betaling automatisch doorsturen naar de registratiepagina bespaart je een hoop tijd. Bovendien is het heel fijn dat een deelnemer gelijk zijn inloggegevens ontvangt en meteen aan de slag kan met je online training en niet hoeft te wachten tot jij de gegevens naar hem mailt.

De koppeling tussen LearnDash en WooCommerce vind ik heel fijn. Hierdoor heb je geen aanvullende plugins of systemen nodig om de inloggegevens naar deelnemers van je online training te sturen.

Aan de andere kant is het ook niet heel erg om je deelnemer na betaling door te sturen naar de registratiepagina, een extra plugin aan te schaffen of gebruik te maken van een e-mailmarketingsysteem, wanneer je gebruikmaakt van WishList Member.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je online training of wil je een online leeromgeving laten maken? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!

online training maken - stappenplan

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!