Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Hoe verstuur je automatisch de inloggegevens van de online leeromgeving naar je deelnemers?

Zodra een deelnemer heeft betaald voor je online programma wil je dat hij meteen de inloggegevens ontvangt. Maar je wilt er zelf geen extra werk aan hebben. In deze blog lees je hoe je automatisch de inloggegevens van je online leeromgeving naar je deelnemers stuurt.

De inloggegevens versturen wanneer je Wishlist Member gebruikt voor je online academie

Gebruik je WishList Member voor je online academie? WishList Member stuurt niet automatisch de inloggegevens nadat een deelnemer heeft betaald voor je programma. Wil je dit automatiseren, dan heb je drie opties. De eerste optie is je deelnemer na betaling automatisch doorsturen naar de registratiepagina. Op deze pagina vult de deelnemer zijn gegevens in en krijgt daarna toegang tot de juiste training. De tweede optie is een e-mailmarketingsysteem gebruiken zoals Active Campaign. Via dit systeem stuur je dan de registratielink naar je deelnemer. De derde optie is de plugin WishList Member WooCommerce Plus. Hiermee maak je de koppeling tussen WishList Member en WooCommerce en verstuur je automatisch de inloggegevens na betaling. De kosten voor Active Campaign zijn 9 USD per maand en de plugin Wishlist Member WooCommerce Plus kost 67 USD per jaar.

De inloggegevens versturen wanneer je online programma is gemaakt met LearnDash

Is je online programma gemaakt met LearnDash en heb je ook de plugin voor de koppeling met WooCommerce op je online leeromgeving? Dan kun je instellen dat WooCommerce na betaling automatisch de inloggegevens naar de deelnemer stuurt.
Je stelt het product in WooCommerce dan in als cursus en vervolgens selecteer je de betreffende cursus. Je moet er dan wel voor zorgen dat de cursus “gesloten” is en alleen toegankelijk is via WooCommerce.

Conclusie

Het instellen van automatisch verzenden van de inloggevens of het na betaling automatisch doorsturen naar de registratiepagina bespaart je een hoop tijd. Bovendien is het heel fijn dat een deelnemer gelijk zijn inloggegevens heeft en aan de slag kan met de training en niet hoeft te wachten tot jij de gegevens naar hem verstuurt. De koppeling tussen LearnDash en WooCommerce vind ik heel fijn. Hierdoor heb je geen aanvullende plugins of systemen nodig om de inloggegevens naar je deelnemers te sturen. Aan de andere kant is het ook niet heel erg om je deelnemer na betaling door te sturen naar de registratiepagina, een extra plugin aan te schaffen of gebruik te maken van een e-mailmarketingsysteem, wanneer je gebruikmaakt van Wishlist Member.

 

Wil jij dat je deelnemers na betaling automatisch de inloggegevens van je online programma ontvangen en heb je hulp nodig om dit in te stellen op je online leeromgeving? Neem dan contact met me op.

Deel deze blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *