online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke online leeromgeving is ontzettend belangrijk wanneer je online trainingen aanbiedt. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Met WordPress en Divi, een populair WordPress thema en page builder. In deze blog lees je meer over Divi voor je online leeromgeving.

Wat maakt Divi zo populair onder online trainers?

Divi is een intuïtieve page builder die je kan gebruiken voor je online leeromgeving in WordPress. Alles wat je doet in je digitale leeromgeving is meteen zichtbaar. Dus alles wat je maakt of aanpast. Divi heeft ontzettend veel mogelijkheden voor je online leeromgeving, dus niet alleen het toevoegen van tekst, foto’s of video’s. Je kunt nog veel meer elementen toevoegen aan je cursuspagina’s. Je kunt bepaalde elementen op een cursuspagina gebruiken voor een andere lespagina of de complete layout van een pagina hergebruiken, speciale headers (kopteksten) en footers (voetteksten) maken per training. Hierdoor bespaar je tijd bij het maken van je online leeromgeving. En besteed je het maken van je online leeromgeving uit? Met uitleg van degene die je digitale leeromgeving maakt, kun je na oplevering zelf je online academy beheren. Denk aan het toevoegen van nieuwe afbeeldingen, e-books of video’s.

Het belang van een gebruiksvriendelijke leeromgeving

Een gebruiksvriendelijke leeromgeving is ontzettend belangrijk om deelnemers aan je online training gemotiveerd te houden. Cursisten moeten makkelijk door je online academy kunnen navigeren. Weten waar ze bepaalde lessen of informatie kunnen vinden. Een goede structuur in je online leeromgeving is hierbij cruciaal. Zit er geen structuur in je online academy dan haken deelnemers af en dat wil je natuurlijk niet als online trainer.

Ontwerp aantrekkelijke cursuspagina’s voor je leeromgeving

Niet alleen moeten je cursisten de weg weten te vinden in je online academy. Je online leeromgeving moet er ook prettig uitzien. Daarmee bedoel ik geen toeters en bellen, want dit leidt alleen maar af. Een aantrekkelijke cursuspagina bestaat uit lesmateriaal met afbeeldingen en video’s en eventueel tekst. Daarnaast kun je met Divi de layout, typografie, kleuren en achtergronden aanpassen aan je huisstijl en ervoor zorgen dat de lespagina’s dezelfde uitstraling krijgen, oftewel: consistent zijn. Ik noemde het al eerder: je kunt met Divi heel makkelijk bepaalde elementen van een cursuspagina hergebruiken, of zelfs de complete layout van een cursuspagina. Met Divi maak je niet alleen aantrekkelijke cursuspagina’s, maar bespaar je ook nog eens tijd bij het maken van je online leeromgeving.

Responsief ontwerp voor je digitale leeromgeving

Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om te surfen op internet en dus ook om je online lessen te volgen. Het is daarom cruciaal dat je online leeromgeving responsief is, dus dat deze goed werkt op verschillende schermformaten. Met Divi kun je heel eenvoudig de weergave van je cursuspagina’s optimaliseren voor mobiele apparaten. Zo maakt het dus helemaal niet uit op welk apparaat je cursisten de lessen van je online training bekijken. Of dat nu op hun laptop, smartphone of tablet is. In Divi kun je met een paar muisklikken precies zien hoe je online leeromgeving wordt weergegeven op verschillende apparaten en meteen aan de slag met optimaliseren.

Ondersteuning door Divi bij je online leeromgeving

Het bedrijf achter Divi, Elegant Themes, komt heel regelmatig met updates en nieuwe functies. Zo blijft je online leeromgeving up to date en krijg je steeds meer opties om te implementeren in je online academy. Je moet dan natuurlijk wel de updates van Divi installeren, maar daarvoor krijg je uiteraard automatisch een melding. Heb je vragen of loop je vast met je online leeromgeving dan kun je terecht bij de support afdeling van Elegant Themes als je een Divi licentie hebt. Dat geldt natuurlijk alleen voor vragen die gaan over de mogelijkheden binnen Divi. Laat je je online leeromgeving maken en beheren door een professional dan kun je uiteraard bij hem of haar terecht.

6 Stappen om Divi te gebruiken voor je online leeromgeving

1. Divi licentie installeren

Wil je Divi gebruiken om je online leeromgeving te maken dan heb je een licentie nodig. Je kunt kiezen voor een jaarlijkse betaling of voor een lifetime licentie. In het laatste geval betaal je 1 x en ontvang je levenslang de nieuwste updates. Mag ik je online leeromgeving voor je maken dan ontvang je van mij een lifetime licentie. Ga je zelf je online leeromgeving maken? Dan installeer je na aanschaf van je licentie het Divi thema. Zorg ervoor dat je de nieuwste WordPress versie gebruikt. Besteed je je online leeromgeving uit dan hoef je uiteraard niet zelf Divi te installeren, want dit wordt dan voor je gedaan.

2 Instellingen in Divi

Doe alle instellingen in Divi als je zelf je online leeromgeving maakt. Heel handig in Divi is dat je de kleuren van je huisstijl kan instellen. Zo hoef je niet telkens het kleurnummer in te toetsen, maar selecteer je met 1 muisklik de gewenste kleur. Vergeet ook niet je licentiecode in te voeren om altijd de nieuwste updates te ontvangen.

3. Hoe werkt de Divi builder?

Als je alle instellingen hebt gedaan, kun je gaan kijken hoe de Divi builder werkt. Maak een testpagina aan en probeer alle opties binnen Divi uit: de verschillende modules en stylingopties. Wanneer ik een online leeromgeving voor je maak in Divi, onvang je van mij niet alleen de licentie, maar krijg je ook toegang tot mijn online academy waarin ik je precies laat zien hoe Divi werkt.

4. Cursuspagina’s aanmaken

Maak de cursuspagina’s aan en gebruik hierbij de drag-and-drop-functionaliteit van Divi. Voeg tekst, afbeeldingen en video’s toe.

5. Navigatie, headers en footers aanmaken

Maak de navigatie aan en headers en footers. Binnen Divi kun je een header en footer aanmaken voor je gehele online leeromgeving, maar ook op cursuspaginaniveau.

6. Online leeromgeving responsief maken

Vergeet niet om je cursuspagina’s te optimaliseren voor mobiele apparaten. Is je online leeromgeving klaar en voeg je later nieuwe inhoud toe? Check dan altijd de responsiviteit.

Systemen die je buiten Divi nodig hebt voor je online academy

Divi is een ideale tool om een aantrekkelijke online leeromgeving te maken. Buiten Divi heb je nog 3 andere tools nodig om online trainingen te verkopen: WooCommerce, Mollie en WishList Member of LearnDash.

WooCommerce & Mollie

WooCommerce is een e-commerce plugin waarmee klanten je online training kunnen kopen en met Mollie kunnen klanten meteen afrekenen.

WishList Member of LearnDash

Met WishList Member en LearnDash kun je je cursuspagina’s beveiligen en ervoor zorgen dat alleen deelnemers aan je online training toegang hebben. Je hebt één van deze plugins nodig: of WishList Member of LearnDash. WishList Member is een membership plugin en LearnDash is Learning Management System.

Conclusie

Kortom, het gebruik van Divi als je WordPress thema en page builder voor je online leeromgeving biedt tal van mogelijkheden om een gebruiksvriendelijke, aantrekkelijke en effectieve leeromgeving te maken die ook nog eens mobielvriendelijk is. Hierdoor vergroot je de betrokkenheid van je cursisten waardoor zij betere resultaten behalen. En omdat je elementen of layouts kunt hergebruiken bespaar je ook nog eens tijd. Wil je een online leeromgeving met Divi, maar heb je geen idee hoe je dit technisch voor elkaar krijgt? Neem dan contact met me op.

online leeromgeving laten maken - Digital D, Daniëlle van der Haven

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!