online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Wanneer je iets in een fysieke winkel koopt, krijg je na betaling het bonnetje en het product mee. Bij online verkopen is dit anders. Bijvoorbeeld wanneer je een online training koopt of verkoopt. Wat moet je als aanbieder van online cursussen regelen zodat iemand na afrekenen een betalingsbewijs en het online product ontvangt? Je leest het in deze blog.

Hoe zorg je ervoor dat je klant na online betaling een factuur en toegang tot je online training krijgt? - online leeromgeving/online academie laten maken en technische ondersteuning bij je online programma

Doorverwijzing naar bedankpagina

Gebruik je WooCommerce als webshop waarmee je je online training verkoopt? Stuur je klant na betaling automatisch door naar de bedankpagina. Maak een bedankpagina aan waarop je je klant bedankt voor zijn aankoop en vermeld dat hij een e-mail ontvangt met informatie hoe hij toegang krijgt tot de online training. Stel daarna een redirect in bij het product waarbij je doorverwijst naar de URL van de bedankpagina.

Plugin Woo Product Tools

Met de plugin Woo Product Tools kun je per product een aparte doorverwijzing instellen. Verkoop je meerdere online trainingen dan kun je één algemene bedankpagina maken of één bedankpagina per product.

Factuur sturen

Gebruik je MoneyBird als boekhoudprogramma? Dan kun je een koppeling maken tussen WooCommerce en je MoneyBird account. Na betaling wordt er automatisch een factuur gemaakt in MoneyBird en verstuurd naar je klant. Gebruik je een ander boekhoudprogramma dan kun je checken of er een plugin beschikbaar is die de koppeling tussen je boekhoudsysteem en je webshop mogelijk maakt.

Plugin WooCommerce PDF invoices & packing slips

Is er geen koppeling mogelijk tussen het boekhoudsysteem dat je gebruikt en WooCommerce? Of wil je liever een gratis optie voor het sturen van een betaalbewijs? Een gratis alternatief is de plugin WooCommerce PDF invoices & packing slips.

Inloggegevens online training

Staat je webshop op hetzelfde domein als je online leeromgeving? Of staan deze op twee aparte domeinen? Er zijn verschillende manieren om de inloggegevens naar je klant te sturen. Wordt er automatisch een gebruikersaccount aangemaakt in je online academie, dan worden de inloggegevens automatisch doorgestuurd naar je klant. En moet je klant zelf een account aanmaken in de online leeromgeving, dan kun je je klant na betaling doorsturen naar de registratiepagina of je kunt hem per e-mail een registratielink sturen. Een geautomatiseerde mail kun je sturen met een e-mailmarketingsysteem zoals ActiveCampaign of MailBlue.

Plugin WC-AC Hook

Wil je je klant na aanmelding een mail sturen en maak je gebruik van ActiveCampaign of MailBlue? Met de plugin WC-AC Ook kun je een koppeling maken tussen je webshop en ActiveCampaign of MailBlue? Je vult bij het product een tag in die je in ActiveCampaign/MailBlue hebt aangemaakt. Na betaling wordt de klant toegevoegd aan de contactpersonen in ActiveCampaign/MailBlue en wordt hij toegevoegd aan de automatisering die je voor je online training hebt gemaakt. Hiervoor moet je de tag wel als starttrigger van je autoresponder instellen.

Bestelling automatisch afronden

Wil je dat klanten na betaling meteen naar de bedankpagina worden gestuurd en het betalingsbewijs ontvangen? En dat er ook een serie e-mails wordt verstuurd, wanneer je gebruikmaakt van ActiveCampaign of MailBlue of van een ander e-mailmarketingsysteem? Een bestelling blijft standaard op “in behandeling staan”. Je moet dan eerst de order goedkeuren voordat alles in gang wordt gezet. Wanneer je online trainingen verkoopt, is het handiger om bestellingen automatisch af te ronden, zodat je niet zelf actie hoeft te ondernemen om alles in werking te zetten. Voor een klant is het ook fijner, want hij ontvangt meteen alle documenten, ongeacht het tijdstip wanneer hij zich aanmeldt.

Plugin Autocomplete WooCommerce Orders

Met de plugin Autocomplete WooCommerce Orders kun je bestellingen voor je online training automatisch laten afronden. Je hoeft bestellingen dan niet meer handmatig goed te keuren, maar het hele proces begint na betaling meteen te lopen:

  • doorsturen naar bedankpagina: wanneer je een redirect hebt ingesteld
  • sturen van de factuur: wanneer je een koppeling hebt met je boekhoudprogramma of gebruikmaakt van de plugin WooCommerce PDF invoices & packing slips
  • toesturen van e-mail: wanneer je een koppeling hebt met ActiveCampaign of MailBlue (of een ander e-mailmarketingsysteem)

Conclusie

Wanneer je je online training verkoopt met WooCommerce kun je het hele proces van factuur tot toegang tot je online training automatiseren. Je kunt je klant na succesvolle betaling doorsturen naar een bedankpagina en meteen een factuur toesturen. Wanneer je hebt ingesteld dat bestellingen automatisch worden afgerond dan gaat dit hele proces automatisch. Zonder dat je hiervoor actie hoeft te ondernemen.

Qua inloggegevens ligt het eraan of er automatisch een gebruiksaccount wordt aangemaakt binnen je online academie of dat een klant zich moet registreren. Maar ook hier zijn goede oplossingen voor om dit proces te automatiseren.

Hulp nodig bij WooCommerce?

Heb je hulp nodig bij WooCommerce of bij andere technische aspecten van je online academie? Plan dan een online kennismakingsgesprek met me in.

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!