online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp bij het maken van online leeromgevingen en webshops voor vrouwelijke ondernemers die a-technisch zijn en online trainingen of andere digitale producten willen verkopen

binnen 1 weekje online leeromgeving of webshop live waarmee je een onbeperkt aantal klanten tegelijkertijd kan helpen - online trainingen en digitale producten verkopen
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp bij het maken van online leeromgevingen en webshops voor vrouwelijke ondernemers die a-technisch zijn en online trainingen of andere digitale producten willen verkopen

binnen 1 weekje online leeromgeving of webshop live waarmee je een onbeperkt aantal klanten tegelijkertijd kan helpen - online trainingen en digitale producten verkopen

Overweeg je om online cursussen aan te bieden? In deze blog ontdek wat het kost om een professionele online leeromgeving te laten maken. 

Waarom een online leeromgeving laten bouwen?

Een online leeromgeving, ook wel jouw cursusplatform, is de plek waar je deelnemers toegang hebben tot je online lessen. Na het opzetten van je leeromgeving vul je deze met trainingsmateriaal (of vul ik deze voor je) en daarna is het alleen een kwestie van periodieke updates. Omdat een online leeromgeving maken technische kennis vereist, raad ik je aan een professional hiervoor in te schakelen. Dit zorgt niet alleen voor een foutloze werking van je leeromgeving, maar ook voor een snelle ontwikkeling.

Hoeveel kost het om een online leeromgeving te laten maken?

De kosten voor het ontwikkelen van een online leeromgeving variëren afhankelijk van verschillende factoren:

  1. het gekozen systeem voor de leeromgeving;
  2. plaatsing op een subdomein of een eigen domein;
  3. het aantal cursussen en lessen;
  4. het maken van een webshop
  5. implementatie van e-mailautomatisering na aankoop;
  6. levering van benodigde informatie in één keer of in delen.

Met welk systeem maak ik digitale leeromgevingen?

Voor het ontwikkelen van digitale leeromgevingen maak ik gebruik van WordPress in combinatie met WishList Member of LearnDash. WishList Member, een membership plugin, beheert de toegang tot lespagina’s voor deelnemers aan je online training. LearnDash is een Learning Management System (LMS). WordPress is gratis, maar voor WishList Member en LearnDash moet je jaarlijks een licentie aanschaffen, variërend van $149,50 tot $273.

Op welk domein komt je digitale leeromgeving?

Om technische problemen te voorkomen, bouw ik een leeromgeving altijd op een apart subdomein of een eigen domein. Hoewel dit extra tijd kost, is het beter voor de prestaties van je leeromgeving en voor de snelheid van je site. Voor een subdomein brengt je hosting provider je geen extra kosten in rekening. Kies je voor een eigen domein, dan moet je hiervoor een webhostingpakket aanschaffen.

Het aantal cursussen en lessen in je leeromgeving

De tijd die nodig is voor de ontwikkeling van je leeromgeving hangt af van het aantal cursussen en lessen dat je wilt aanbieden. Standaard vul ik de academie met trainingsmateriaal, maar je kunt er ook voor kiezen om de lessen zelf in te vullen, wat invloed heeft op de prijs. Ga je de lessen zelf vullen dan ontvang je een uitleg van mij.

Het maken van een webshop

Een webshop is essentieel voor het verkopen van je online trainingen. Of je nu een nieuwe webshop nodig hebt of al een bestaande webshop hebt, ik zorg voor alle aanpassingen en koppelingen. Heb je nog geen webshop, dan komt er tijd bij voor het maken van de shop plus alle instellingen en de layout.

Automatisering met e-mails na aankoop

Ik raad aan om deelnemers aan je online training mails te sturen. Mails variërend van praktische informatie tot aankondigingen van vragensessies (als deze bij je training zijn inbegrepen) en motiverende mails om je deelnemers een spreekwoordelijke schop onder de kont te geven. Als je nog geen e-mailmarketingsysteem hebt, stel ik alles voor je in. Maak je al gebruik van ActiveCampaign of Mailblue dan maak ik de automatisering met e-mails voor je aan.

Aanleveren van alles wat nodig is voor je online leeromgeving

Als je alle benodigde informatie en cursusmateriaal in één keer bij me aanlevert, kan ik efficiënter werken. Lever je alles in delen aan dan kost dit extra mailtjes tussen ons en tijd.

Richtprijs voor jouw leeromgeving

Wil je een indicatie van de kosten? Deze variëren van €1.500/€2.000 tot €5.000, afhankelijk van bovenstaande factoren waaronder het aantal cursussen, aantal lessen en of je zelf de lessen vult met trainingsmateriaal.

Hulp nodig bij je leeromgeving?

Kun je wat hulp gebruiken bij het opzetten van je leeromgeving? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!