online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Wanneer je een online leeromgeving maakt of laat maken in WordPress met WishList Member, dan zijn je lessen en modules pagina’s. Bestaat je online training uit veel modules of lessen dan heb je heel veel pagina’s. Voor de deelnemer van je online cursus maakt dat niet uit, maar voor jou kan dat best onoverzichtelijk zijn aan de “achterkant” van je digitale leeromgeving. In deze blog lees je meer hierover.

Online leeromgeving met WishList Member: je lespagina’s organiseren in mappen - online leeromgeving laten maken, hulp bij online academie, technisch virtual assistant
Online leeromgeving met WishList Member: je lespagina’s organiseren in mappen

De lespagina’s in een online academie met LearnDash

Bij een online academie gemaakt met LearnDash komen je cursussen in een apart menu in je leeromgeving. Dit komt omdat LearnDash een learning management system is. Al je modules en lessen komen dus ook in een apart menu. Maak je pagina’s aan zoals een overzicht van je programma’s dan komen deze in je overzicht van pagina’s. Ook de pagina’s voor je webshop, de accountgegevens en de afrekenpagina komen in dit overzicht. En je pagina’s met je algemene voorwaarden en je privacyverklaring.

De lespagina’s in een digitale leeromgeving met WishList Member

Zoals je in het begin van deze blog las, maak je met een online leeromgeving met WishList Member modules en lessen aan als pagina. Dit komt omdat WishList Member geen learning management system is, maar een membership plugin. Nadat je de lessen en modules hebt aangemaakt, beveilig je deze pagina’s met Wishlist Member.

Mappen maken voor je lessen en modules

Een voordeel van LearnDash is dat het een heel overzichtelijk systeem is. Bij WishList Member komen je lessen en modules tussen al je andere pagina’s in je online academie. Dat is dus veel minder overzichtelijk. Zeker wanneer je veel lessen of modules hebt. Of veel trainingen. Gelukkig kun je mappen aanmaken voor je pagina’s. Je kunt dus voor elke training of voor elke module een aparte map maken. Dit doe je met de plugin Folders van Premio of met de plugin Filebird van Ninja Team. Met beide plugins kun je hoofdmappen aanmaken. Wil je ook submappen aanmaken? Met de plugin Filebird doe je dit gratis. Submappen aanmaken met de plugin Folders kan alleen met de betaalde versie. Hiervoor betaal je 39 dollar per jaar. Je kunt dan ook het design van de mappen aanpassen, zoals de kleur.

Conclusie

Alhoewel WishList Member een heel fijne plugin is om te gebruiken voor je online academie is het soms onoverzichtelijk wanneer je een heel uitgebreide training hebt. Of meerdere trainingen. Dan bedoel ik onoverzichtelijk voor jezelf als online ondernemer. Dit omdat je lespagina’s tussen alle andere pagina’s staan en hier geen overzicht in is. Met een plugin kun je mappen aanmaken voor je pagina’s zodat je toch overzicht krijgt. Je kunt zelfs submappen aanmaken. Dit is handig wanneer je meerdere online trainingen hebt. Met de plugin Filebird kun je gratis hoofd- en submappen aanmaken. En met de gratis versie van Folders alleen hoofdmappen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je online leeromgeving? Of kun je ondersteuning gebruiken bij andere technische zaken rondom je online training? Plan dan een online kennismakingsgesprek met me in.

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!