Online leeromgevingen en websites voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgevingen, websites, wordpress, LearnDash, wishlist member

Online leeromgevingen en websites voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Een online leeromgeving maken met WishList Member

Wanneer je een online leeromgeving hebt, wil je dat niet zomaar iedereen de inhoud ervan kan zien. Je wilt de lessen of modules afschermen en ervoor zorgen dat alleen je deelnemers deze kunnen zien. Dit kun je heel goed doen met de plugin WishList Member. In deze blog lees je over het maken van een online leeromgeving in combinatie met WishList Member.

 

Wat is WishList Member?

WishList Member is een plugin voor ledenwebsites. WishList Member is dus geen learning management systeem, zoals LearnDash, maar echt een plugin om je content mee af te schermen. Het voordeel van WishList Member is dat deze goed werkt met alle WordPress thema’s en dat je de inhoud van je online leeromgeving helemaal aan kan passen naar jouw smaak. Bij LearnDash kun je veel aanpassen, maar niet alles. Dat is bij WishList Member niet zo, omdat het geen systeem maar een plugin is.

Hoe kun je lessen of modules afschermen op je online leeromgeving?

Zodra je WishList Member hebt geïnstalleerd, kun je lessen of modules afschermen op je online leeromgeving. De lessen of modules zijn pagina’s die je hebt gemaakt in WordPress en deze voorzie je van een WishList Member level. In WishList Member kun je verschillende levels aanmaken voor verschillende online trainingen die je hebt. Maar je kunt ook binnen één online training verschillende levels aanmaken.

Kun je ook andere pagina’s op je online academie afschermen met WishList Member?

Het voordeel van WishList Member is dat je elke pagina – of zelfs elk blogbericht – kan afschermen. Wanneer je je online leeromgeving maakt met WordPress in combinatie met WishList Member, dan is in feite elke les of module een pagina. Wil je in je les of module een link naar een blogbericht of pagina plaatsen en deze afschermen, dan is dit dus mogelijk met WishList Member.

Kun je ook dripped content instellen met WishList Member?

Met Wishlist Member is het ook mogelijk om dripped content in te stellen. Dit betekent dat een deelnemer van je online programma niet meteen toegang krijgt tot alle modules, maar druppelsgewijs. Na aanmelding krijgt hij bijvoorbeeld direct toegang tot module 1, na één week tot module 2 en zo komt er elke week een nieuwe module vrij. Met WishList Member kun je dit instellen door per module maak een apart level aan te maken en de drip in te stellen, zodat het vrijkomen van modules automatisch gaat.

Hoe ontvangt een deelnemer zijn inloggegevens voor de academie?

Wanneer je je online academie koppelt aan een e-mailmarketingsysteem zoals Active Campaign kun je ervoor zorgen dat een deelnemer na aanmelding direct de inloggegevens voor je academie ontvangt. Omdat dit een geautomatiseerd proces is, hoef je dit maar één keer in te stellen. En is een deelnemer een keer zijn wachtwoord kwijt? Dan kan hij deze online resetten en ontvangt hij automatisch een link om zijn wachtwoord te resetten. Hier heb je met WishList Member verder geen omkijken naar.

Hoe kunnen klanten betalen voor mijn online training?

Wil je dat je klant via je leeromgeving of website kan betalen voor de online training? Daarvoor kun je de gratis plugin WooCommerce installeren. Hiermee maak je een webshop op je academie of website. Klanten kunnen jouw online training dan aanschaffen in de webshop en betalen met iDeal. Hiervoor is wel een (gratis) aanmelding bij Mollie nodig. Mollie rekent alleen kosten per transactie (EUR 0,29). En wil je je klant de optie bieden voor termijnbetalingen dan heb je hiervoor de betaalde plugin WooCommerce Subscriptions nodig (USD 199,- per jaar).

Wat gebeurt er nadat een klant de online training heeft afgerekend?

Na een geslaagde betaling ontvangt de klant (of eigenlijk is het nu een deelnemer) een betalingsbewijs en de inloggegevens van je online leeromgeving. Hiervoor moet je wel een koppeling maken met WooCommerce en Active Campaign zodat alles geautomatiseerd gaat.

Kun je ook een ledensite maken met WishList Member?

Een ledensite is een site waarbij leden bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag betalen en hiervoor toegang krijgen tot content. Dit wordt ook wel een membersite genoemd. Met WishList Member kun je dit heel goed organiseren op je website of online leeromgeving, omdat je elke pagina of elk bericht kan beschermen met levels. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het aanmaken van levels.

Wat gebeurt er als iemand geen toegang heeft?

Als iemand die geen deelnemer of lid is een pagina probeert te bekijken waar hij geen toegang voor heeft, krijgt hij een melding dat hij geen toegang heeft of wordt hij doorverwezen naar een pagina waarop dit bericht staat. Je kunt met WishList Member de melding instellen of je kunt een aparte pagina hiervoor maken en de URL hiervan instellen.

Kun je met WishList Member ook de voortgang volgen van je cursisten?

Helaas kun je met WishList Member niet de voortgang volgen van de deelnemers van je online training. Je kunt alleen zien wanneer ze voor het laatst hebben ingelogd. Met LearnDash kan dit wel via het LearnDash ProPanel.

Kan een deelnemer zien bij welke les of module hij is gebleven?

Wanneer je WishList Member gebruikt voor je online leeromgeving kan een deelnemer niet zien bij welke les of module hij is gebleven of hoeveel modules of lessen hij nog moet doen. Dit kan wel met een learning management systeem zoals LearnDash.

Kun je ook quizzes of toetsen maken met WishList Member?

Quizzes of toetsen kun je helaas niet met WishList Member maken, omdat WishList Member een plugin en geen learning management systeem is zoals LearnDash.

Kun je met WishList Member certificaten maken voor je deelnemers?

Het maken van certificaten is helaas niet mogelijk met WishList Member. Dit kan wel met een learning management systeem zoals LearnDash of je kunt ook zelf met een systeem zoals Word certificaten maken en versturen naar je deelnemers. Hoe je dit met Word kan doen, zie je in deze video van Dium Office Support.

Hoeveel kost WishList Member?

De licentiekosten voor WishList Member zijn USD 147,- per jaar. Deze licentiekosten zijn voor één website of online academie. Je kunt de licentie aanschaffen op de website van WishList Member en betalen met je creditcard of met PayPal.

Conclusie

WishList Member is een heel fijne plugin om te gebruiken voor je online leeromgeving. Elke les, module of andere pagina kun je ermee afschermen. Je kunt voor elke online training en voor elke les of module een level aanmaken. Je kunt met WishList Member dus ook wekelijks een module vrijgeven wanneer je kiest voor dripped content in plaats van je deelnemer meteen toegang geven tot alle modules. Wil je de vooruitgang van je deelnemers kunnen volgen, of wil je dat je deelnemer zelf zijn vooruitgang kan zien? Of wil je werken met quizzes en toetsen? Dat is allemaal niet mogelijk met WishList Member. Dan kun je beter voor een learning management systeem zoals LearnDash kiezen. Het nadeel van LearnDash is alleen dat je niet alles naar je smaak kan aanpassen. Je kunt wel veel aanpassen, maar niet alles. Met WishList Member kan dit wel. Je kunt alle lessen en modules helemaal naar je eigen huisstijl aanpassen, omdat je deze gewoon met je WordPress thema kan maken. WishList Member is alleen een plugin voor het beschermen van je lessen en modules en geen learning management systeem. Dat is dan ook mijn advies: wil je zoveel mogelijk aan kunnen passen aan de inhoud en vormgeving van je online training en hoef je niet per se de vooruitgang te volgen en wil je ook niet aan de slag met quizzes en toetsen? Dan zou ik zeker voor WishList Member kiezen.

Wil je gebruikmaken van WishList Member op je online leeromgeving, maar kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder met alle instellingen.

Deel deze blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *