online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp bij het maken van online leeromgevingen en webshops voor vrouwelijke ondernemers die a-technisch zijn en online trainingen of andere digitale producten willen verkopen

binnen 1 weekje online leeromgeving of webshop live waarmee je een onbeperkt aantal klanten tegelijkertijd kan helpen - online trainingen en digitale producten verkopen
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp bij het maken van online leeromgevingen en webshops voor vrouwelijke ondernemers die a-technisch zijn en online trainingen of andere digitale producten willen verkopen

binnen 1 weekje online leeromgeving of webshop live waarmee je een onbeperkt aantal klanten tegelijkertijd kan helpen - online trainingen en digitale producten verkopen

Wanneer je een online cursus aanbiedt, wil je niet dat zomaar iedereen de inhoud van de lessen kan bekijken. Je wilt de lessen of modules afschermen en ervoor zorgen dat alleen deelnemers van je online training deze kunnen zien. lessen en modules kun je afschermen met de plugin WishList Member. In deze blog lees je over het maken van een online leeromgeving in combinatie met WishList Member. En vergelijk ik WishList Member met LearnDash, een learning management system waarmee ik ook online leeromgevingen maak.

Wat is WishList Member?

WishList Member is een plugin voor ledenwebsites. WishList Member is dus geen learning management system, zoals LearnDash, maar een plugin om je lessen mee af te schermen.

Het voordeel van WishList Member is dat deze goed werkt met alle WordPress thema’s en dat je de inhoud van je online leeromgeving helemaal aan kan passen naar jouw smaak.

Bij LearnDash kun je veel aanpassen, maar niet alles. Bij WishList Member is er meer mogelijk qua vormgeving, omdat het geen systeem, maar een plugin is.

Hoe kun je lessen of modules afschermen op je online leeromgeving?

Zodra je WishList Member hebt geïnstalleerd, kun je lessen of modules afschermen op je online leeromgeving. De lessen of modules zijn pagina’s die je hebt gemaakt in WordPress en deze voorzie je van een WishList Member level.

In WishList Member kun je verschillende levels aanmaken voor verschillende online trainingen die je hebt. Maar je kunt ook binnen één online training verschillende levels aanmaken.

Kun je ook andere pagina’s op je online academie afschermen met WishList Member?

Het voordeel van WishList Member is dat je elke pagina kan afschermen. Je kunt zelfs blogberichten afschermen.

Wanneer je je online leeromgeving maakt met WordPress in combinatie met WishList Member dan is in feite elke les of module een pagina. Wil je in je les of module een link naar een boogbericht of pagina plaatsen en deze afschermen, dan is dit dus mogelijk met WishList Member.

Kun je ook dripped content instellen met WishList Member?

Met WishList Member is het ook mogelijk om dripped content in te stellen. Dit betekent dat een deelnemer van je online programma niet meteen toegang krijgt tot alle modules, maar druppelsgewijs toegang krijgt.

Na aanmelding krijgt hij bijvoorbeeld meteen toegang tot module 1, na één week toegang tot module 2 en zo komt er elke week een nieuwe module beschikbaar voor je deelnemer.

Met WishList Member kun je dit instellen door per module een apart level aan te maken en de drip in te stellen, zodat het vrijkomen van modules automatisch gaat.

Hoe ontvangt een deelnemer zijn inloggegevens voor de online academie?

Wanneer je je online academie koppelt aan een e-mailmarketingsysteem zoals ActiveCampaign kun je ervoor zorgen dat een deelnemer na aanmelding direct de inloggegevens voor je online academie ontvangt. Omdat dit een geautomatiseerd systeem is, hoef je dit maar één keer in te stellen.

En is een deelnemer een keer zijn wachtwoord kwijt? Dan kan hij deze online resetten en ontvangt hij automatisch een link om zijn wachtwoord te resetten. Hier heb je met WishList Member verder geen omkijken naar.

Hoe kunnen klanten betalen voor je online training?

Wil je dat je klant via je leeromgeving of website kan betalen voor je online training? Daarvoor kun je de gratis plugin WooCommerce installeren. Hiermee maak je een webshop op je academie of website. Klanten kunnen jouw online training dan aanschaffen in de webshop en betalen met iDeal.

Hiervoor is wel een (gratis) aanmelding bij Mollie nodig. Mollie rekent alleen kosten per transactie (29 cent, 2021).

Wil je je klant de optie bieden voor termijnbetalingen dan heb je hiervoor de betaalde plugin WooCommerce Subscriptions nodig (199 dollar per jaar – 2021).

Wat gebeurt er nadat een klant de online training heeft afgerekend?

Na een geslaagde betaling ontvangt de klant (of eigenlijk is het nu een deelnemer) een betalingsbewijs en de inloggegevens van je online leeromgeving. Hiervoor moet je wel een koppeling maken met WooCommerce en ActiveCampaign zodat alles geautomatiseerd gaat.

Kun je ook een ledensite maken met WishList Member?

Een ledensite is een site waarbij leden bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag betalen en hiervoor toegang krijgen tot content. Dit wordt ook wel een membersite genoemd.

Met WishList Member kun je dit heel goed organiseren op je online leeromgeving of membersite, omdat je elke pagina of elk bericht kan beschermen met levels. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het aanmaken van levels.

Wat gebeurt er als iemand geen toegang heeft?

Als iemand die geen deelnemer of lid is een pagina of les probeert te bekijken waar hij geen toegang voor heeft, krijgt hij een melding dat hij geen toegang heeft. Of wordt hij doorverwezen naar een pagina waarop dit bericht staat.

Je kunt met WishList Member de melding hiervoor instellen of je kunt een aparte pagina hiervoor maken en de URL hiervan instellen.

Kun je met WishList Member de voortgang volgen van je cursisten?

Helaas kun je met WishList Member niet de voortgang volgen van de deelnemers van je online training. Je kunt alleen zien wanneer ze voor het laatst hebben ingelogd.

Met LearnDash kun je wel de voortgang volgen via het LearnDash ProPanel.

Kan een deelnemer zien bij welke les of module hij is gebleven?

Wanneer je WishList Member gebruikt voor je online leeromgeving kan een deelnemer niet zien bij welke les of module hij is gebleven of hoeveel modules of lessen hij nog moet afronden.

Dit kan wel met een learning management system zoals LearnDash.

Kun je ook quizzes of toetsen maken met WishList Member?

Quizzes of toetsen kun je helaas niet met WishList Member maken, omdat WishList Member een plugin is en geen learning management system zoals LearnDash. Je zou wel kunnen werken met formulieren, zoals Gravity Forms.

Kun je met WishList Member certificaten maken voor je deelnemers?

Het maken van certificaten is helaas niet mogelijk met WishList Member. Dit kan wel met een learning management system zoals LearnDash. Is je leeromgeving gemaakt met WishList Member en wil je certificaten voor je deelnemers? Dan kun je deze maken in Word.

Hoeveel kost WishList Member?

De licentiekosten voor WishList Member zijn 147 dollar per jaar (2021). Deze licentiekosten zijn voor één ledensite of online academie. Je kunt de licentie aanschaffen op de website van WishList Member en betalen met je creditcard of met PayPal.

Conclusie

WishList Member is een heel fijne plugin om te gebruiken voor je online leeromgeving. Elke les, module of pagina kun je hiermee afschermen.

Je kunt voor elke online training en voor elke les of module een apart level. aanmaken. Je kunt met WishList Member dus ook wekelijks een module vrijgeven wanneer je kiest voor dripped content of je kunt je cursisten meteen toegang geven tot alle modules.

Wil je de voortgang van je deelnemers kunnen volgen, of wil je dat je deelnemer zelf zijn voortgang kan zien? Of wil je werken met quizzes en toetsen? Dat is allemaal niet mogelijk met WishList Member. Dan kun je beter kiezen voor een learning management system zoals LearnDash.

Het nadeel van LearnDash is alleen dat je niet alles naar je smaak kan vormgeven. Je kunt wel veel aanpassen, maar niet alles. Met WishList Member kan dit wel.

Je kunt alle lessen en modules geheel naar je eigen huisstijl aanpassen, omdat je deze gewoon met je WordPress thema kan maken. WishList Member is alleen een plugin voor het beveiligen van je lessen en modules en geen learning management system.

Dat is dan ook mijn advies: wil je alles aan kunnen passen qua vormgeving en hoef je niet per se de voortgang te volgen en wil je ook niet aan de slag met quizzes? Dan zou ik zeker voor WishList Member.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je online training of wil je een online leeromgeving laten maken met WishList Member of LearnDash? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder. 

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!