Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Online training versus live training: de verschillen

Een online training? Is dat wel iets voor mijn klanten? Is een live training niet veel beter? Ik begrijp dat je dat denkt, want jarenlang waren klassikale trainingen de norm. In deze blog lees je wat de verschillen zijn tussen een online training en een live training.

Reistijd

Bij een live training moet een deelnemer een (soms) lange autorit afleggen naar de trainingslocatie. Terwijl bij een online training de deelnemer de training vanuit huis kan volgen. Je deelnemer bespaart dus reistijd en kan deze tijd investeren in het volgen van je online training.

Contact met vreemden

Een live training is meestal klassikaal met een groep mensen die de deelnemer nog niet kent. Sommige mensen vinden het heerlijk om te netwerken met andere deelnemers, maar anderen zien hier als een berg tegenop. Bij een online training hoeven deelnemers niet nerveus te zijn om de hele dag omringd te zijn met vreemden.

Kosten

Organiseer je een klassikale training? Dan moet je een locatie huren en catering regelen. En bovendien moet je de hele dag vrijhouden om de training te kunnen geven. Een live training brengt dus bepaalde kosten met zich mee. Ook voor je deelnemer, denk bijvoorbeeld aan reiskosten. Geef je een live 1 op 1 training? Dan is een live training vaak duurder voor je deelnemer om te volgen dan een online training.

Concentratie

Bij klassikale lessen is er veel afleiding voor een deelnemer. De deelnemer moet misschien ook nog wennen aan een nieuwe omgeving en  aan de andere deelnemers. Omdat een online training vanuit huis te volgen is, is er veel minder ruis voor de deelnemer. Je deelnemer kan zich hierdoor veel beter concentreren en neemt de lesstof daardoor veel beter in zich op.

Toegang tot jouw kennis

Wanneer een deelnemer zich aanmeldt voor een live training krijgt hij klassikaal les. Tijdens die livedag of lessen krijgt hij toegang tot jouw kennis. Bij een online training kan je je deelnemer onbeperkt toegang geven tot alle kennis die je deelt in je online academy. Zelfs nadat een deelnemer je online training heeft afgerond kan hij nog eens de lessen terug lezen. Op deze manier biedt een online training veel meer waarde aan je deelnemer dan een live training.

Studietempo

Wanneer een deelnemer meedoet aan een live training wordt het studietempo voor hem bepaald. Bij een online training kan een deelnemer zelf het studietempo bepalen. Heeft hij wat meer tijd, dan kan hij de online training sneller doorlopen en heeft hij het iets drukker dan doet hij iets langer over de lessen. Bij een online training is dit geen enkel probleem.

Wat vind jij het belangrijkste verschil tussen een live/klassikale training en een online training? Laat het me weten bij de reacties.

 

Deel deze blog

2 Reacties

 1. Jelena

  Voor mij is het studietempo het belangrijkst. Als werkende moeder is het fijn om zelf de momenten te kiezen waarop je wilt studeren/ bij leren. Ik ben gek op online programma’s! En hoop op een dag er zelf een te ontwikkelen.

  Antwoord
  • Digital D | Daniëlle

   Het is inderdaad heel fijn als je zelf het studietempo kan bepalen, Jelena. Zeker in combinatie met werk en gezin. Leuk dat je misschien zelf ook een online programma gaat maken 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *