online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Je wilt graag een online training aanbieden, maar je hebt nog geen website. Of je hebt al wel een website, maar deze is nog niet klaar. Of juist sterk verouderd. Kun je dan wel aan de slag met je online training? Je leest het in deze blog.

Een online training aanbieden wanneer je nog geen website hebt - online leeromgeving laten maken, hulp bij online academie, technisch virtual assistant
Een online training aanbieden wanneer je nog geen website hebt

Wil je deze blog liever beluisteren? Dat kan! Beluister dan de Online Leeromgeving Podcast:

Online leeromgeving zonder website

Een online training bied je aan op een online leeromgeving. Dit is een digitale omgeving die los staat van je website. Deze leeromgeving wordt gemaakt in WordPress en staat op een subdomein of op een eigen domein. Je hebt dus geen website nodig om een digitale leeromgeving te (laten) maken. De verkooppagina waarop je je online training aanprijst, kun je op je online leeromgeving plaatsen. En ook je webshop kun je op je online academie installeren. Ga je adverteren op Facebook? Of plaats je social media posts over je online training? Dan kun je de link naar je verkooppagina in je online academie vermelden. Deze link kun je ook in je Instagram profiel vermelden.

Website nog niet klaar of verouderd?

Ben je bezig met je website, maar is deze nog niet klaar? Maak dan in ieder geval de homepage, contactpagina en een verkooppagina voor je online training. En de pagina voor je gratis weggever of lead magnet, als je deze hebt. Is je website sterk verouderd? Zorg ervoor dat de pagina’s die ik eerder noemde helemaal up to date zijn. En zoals ik al in het begin zei: voor je online training heb je in ieder geval een online leeromgeving nodig. Dus als je website nog niet klaar is of sterk verouderd dan hoeft dat niet je online training in de weg te staan. Tenzij je gaat adverteren met je website. Dan moet je ervoor zorgen dat de belangrijkste pagina’s op je website helemaal klaar en up to date zijn, zoals de homepage, contactpagina, verkooppagina en de pagina voor je gratis weggever.

Eerst je website klaar of up to date? En zelf doen of uitbesteden?

Wil je eerst je website klaar of up to date hebben voordat je je online training aan gaat bieden? Weet dat het geen noodzaak is. Ga je eerst aan de slag met je website bedenk dan of je dit zelf gaat doen of gaat uitbesteden. Als je je website zelf gaat maken, maar geen ervaring hiermee hebt duurt het een stuk langer voordat je website klaar is. En duurt het dus ook langer voordat je je training online hebt. Je kunt je website dan beter uitbesteden. Dan is niet alleen je website eerder klaar, maar ga je ook eerder van start met je online training. Je kunt dan ook net zo goed je online leeromgeving uitbesteden. Dan heb je bij zowel je website als je online leeromgeving geen omkijken naar de techniek en staat alles veel sneller online.

Waarom een website heel handig kan zijn voor je online training

Een website kan heel handig zijn voor je online vindbaarheid. Door bijvoorbeeld te bloggen zorg je ervoor dat je website goed gevonden wordt in Google. Je kunt bijvoorbeeld bloggen over de onderwerpen die aan bod komen in je online training. Of over de problemen die je verhelpt met je online training. In je blogs kun je dan verwijzen naar de verkooppagina van je online training. Bloggen is echt een must voor je vindbaarheid. Heb je een website met maar een paar pagina’s? En voeg je verder nooit blogs toe over voor jouw doelgroep relevante onderwerpen, gerelateerd aan jouw product of dienst of problemen die je met jouw product of dienst verhelpt? Dan heb je een statische website en wanneer de pagina’s ook niet geoptimaliseerd zijn voor Google ben je waarschijnlijk niet goed vindbaar in Google. En dan kun je je website wel als visitekaartje gebruiken, maar levert het je geen klanten uit Google op. Ik raad ondernemers die een online training willen aanbieden dan ook altijd aan om te beginnen met bloggen. Zodat ze goed vindbaar worden in Google. Dit levert je namelijk gratis bezoekers op, dag in dag uit. Bezoekers die klant bij je kunnen worden.

Conclusie

Je hebt niet per se een website nodig om te beginnen met je online training. Laat je dus vooral niet tegenhouden met je plannen voor een online cursus als je nog geen website hebt. Ben je al wel bezig met een website of is je website sterk verouderd? Zorg ervoor dat in ieder geval je homepage, contactpagina, verkooppagina van je online training en je opt-in page voor je gratis weggever klaar dan wel up to date zijn. Wil je per se eerst je website helemaal klaar of opgefrist hebben? Maar ben je zelf helemaal niet handig met websites? Overweeg dan om je website uit te besteden zodat deze snel klaar is en je aan de slag kan met je online training. Dit geldt ook voor je online leeromgeving. Besteed deze ook vooral uit wanneer je zelf de technische kennis niet hebt. Het bespaart je een hoop tijd en frustratie. En heb je nu of straks een website? Start met bloggen. Zo wordt je website goed vindbaar in Google.

Hulp nodig bij je website?

Wil je eerst aan de slag met je website en heb je hier technische ondersteuning bij nodig? Of wil je zowel een website als een online leeromgeving laten maken? Plan dan een online kennismakingsgesprek met me in.

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!