Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Hoe dupliceer je een pagina in WordPress?

Wil je de layout van een pagina hergebruiken voor een nieuwe pagina op je website? Wanneer klonen niet kan met je thema, kun je een plugin gebruiken om een kopie te maken van de pagina. In deze blog lees je met welke plugin je een pagina dupliceert in WordPress.

 

Waarom een pagina dupliceren?

Wil je voor een nieuwe pagina een layout van een bestaande pagina gebruiken? Je kan de pagina wel helemaal namaken, maar dupliceren kan ook. Door een pagina te dupliceren, wordt de layout precies hetzelfde en het bespaart je tijd. In een rap tempo maak je op deze manier nieuwe pagina’s aan. Je kan niet alleen pagina’s dupliceren, maar ook berichten.

 

Met welke plugin kun je een pagina dupliceren?

Hoe dupliceer je een pagina in WordPress - Digital D - online leeromgevingen en websites

Plugin Yoast Duplicate Post

Pagina’s dupliceren kan heel eenvoudig met de gratis plugin Yoast Duplicate Post van Enrico Battocchi en Team Yoast.

 

Hoe dupliceer je de pagina?

Hoe dupliceer je een pagina in WordPress - Digital D - online leeromgevingen en websites

Dupliceer functie

Nadat je de plugin geïnstalleerd hebt, ga je naar het overzicht met je pagina’s of berichten. Vervolgens ga je met je muis over de titel van de pagina of het bericht heen. Je ziet dat er nu de optie “dupliceer” is bijgekomen. Wanneer je op “dupliceer” klikt wordt er een kopie van de pagina of van het bericht aangemaakt. Je kunt deze nu gaan bewerken. Vergeet niet om de pagina of het bericht op te slaan onder een andere naam en vergeet ook niet om de URL aan te passen.

 

Pagina’s dupliceren met Divi

Voor websites die ik maak, gebruik ik het Divi thema. Met het Divi thema kun je heel makkelijk de layout van een andere pagina klonen. Gebruik je het Divi thema op je website, dan heb je dus geen plugin nodig om pagina’s te klonen. In de Divi Builder selecteer je dan de optie “clone bestaande pagina”.

Hoe dupliceer je een pagina in WordPress met Divi - Digital D - online leeromgevingen en websites

Dupliceren met de Divi themabouwer

 

Conclusie

Het dupliceren of klonen van pagina’s is heel handig en bespaart je veel tijd. Soms kun je dit met het thema doen, zoals met het Divi thema. Is het met jouw thema niet mogelijk om pagina’s te dupliceren? Dan kun je de gratis plugin Yoast Duplicate Post installeren om op een simpele manier pagina’s en berichten te dupliceren.

Deel deze blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *