Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Social media iconen op je website

Social media iconen op je website: hoe kun je een icoon met een link naar je Facebook of Instagram account plaatsen? Wat zijn de voor- en nadelen van social media iconen op je website? Wat is de beste plek om social media pictogrammen te plaatsen? En: hoe kun je deze op je website zetten? Je leest het in deze blog.

Wat zijn social media iconen?

Social media iconen linken naar bijvoorbeeld je Facebook- Instagram of LinkedIn pagina. Dit zijn dus andere knoppen dan social share buttons. Met social share buttons kan een bezoeker van je website de inhoud van bijvoorbeeld je blog delen via social media. Dat is bij social media pictogrammen niet zo. Die verwijzen alleen door naar jouw social media kanalen.

Wat is het voordeel van social media pictogrammen op je website?

Door social media iconen op je website te plaatsen, kun je bezoekers naar je social media kanalen lokken. Misschien gaan ze je dan op Facebook of Instagram volgen. En volgers worden misschien wel klanten…

Wat is het nadeel van iconen naar je Facebookpagina of Instagramaccount?

Het voordeel van social media iconen is dat bezoekers van je site naar je social media kanalen gaan en je daar misschien wel gaan volgen. Maar het feit dat ze van je site naar je social media kanalen gaan, is eigenlijk ook een nadeel. Wil je niet liever dat de bezoeker langer op je website blijft en uiteindelijk naar het contactformulier gaat om een offerte bij je aan te vragen? Of om een afspraak met je te maken? Iemand die vanuit je website naar je Facebookpagina of Instagramaccount gaat, komt mogelijk niet eens bij je contactformulier terecht. Dit is dus het nadeel van social media pictogrammen op je website.

Wat is het doel van je website?

Bedenk goed wat het doel is van je website. Wil je bezoekers zo lang mogelijk op je website houden en een contactformulier laten invullen of wil je juist via je website meer volgers op je social media kanalen krijgen? Goed om te weten is, dat hoe langer iemand op je website is, hoe beter dit is voor je posities in Google. Google neemt namelijk aan dat hoe langer iemand op je site blijft, hoe relevanter de inhoud van je website is voor je bezoeker. En hoe relevanter je website is, hoe hoger je in Google komt.

Wat is een goede plek voor social media links?

Natuurlijk hoef je de links naar je social media kanalen niet helemaal achterwege te laten. En is een belangrijk doel van jou om meer volgers te krijgen op social media, dan zou ik de pictogrammen vooral in de footer van je website zetten. Dit is de voettekst helemaal onderaan je website. Is je doel niet zozeer om meer volgers op social media te krijgen, maar bezoekers vooral niet weg te laten gaan van je website (alleen na het invullen van een contactformulier), dan is de beste plek voor je social media iconen de contactpagina. Op mijn website vind je mijn social media iconen onderaan het afsprakenformulier. Persoonlijk vind ik de conversie op mijn website namelijk belangrijker dan het aantal volgers dat ik heb op social media.

Hoe plaats je social media pictogrammen op je site?

Bij sommige thema’s gebruik je builders of templates waar je social media pictogrammen in de voettekst kan plaatsen. Deze social media iconen zitten dan in het thema. Kun je met jouw thema geen social media iconen in de voettekst plaatsen, dan kun je de plugin Lightweight Social Icons installeren. Met deze plugin kun je social media pictogrammen in je voettekst plaatsen. Zorg ervoor dat de link naar je social media kanaal wordt geopend in een nieuw tabblad. Zo blijft het tabblad met jouw website open staan op het scherm van je bezoeker. En heb je kans dat de bezoeker weer terugkeert naar je website. Bij veel thema’s kun je social media iconen op de pagina plaatsen door blokken of modules voor social media pictogrammen.

De Divi Builder en social media iconen

Zelf bouw ik websites altijd met het Divi thema, omdat dit voor mijn klanten een heel gebruiksvriendelijk thema is. Met het Divi thema kun je zelf voetteksten maken en daar social media iconen aan toevoegen. Dat geldt ook voor de pagina’s op je site. Hier kun je social media pictogrammen toevoegen op elke plek die je wilt.

Social media iconen op je website

Social media iconen kunnen effectief zijn wanneer je bezoekers van je website wilt trekken naar je social media kanalen. Maar je weet nu ook dat het nadeel is dat je bezoeker van je website weggaat, terwijl je hem misschien juist langer op je site wilt houden. Bijvoorbeeld om een contactformulier in te vullen en hoe langer een bezoeker op je website is, hoe beter dit is voor je posities in Google. Wil je je social media links in de voettekst, dan weet je na het lezen van deze blog welke plugin je hiervoor kan gebruiken. Wil je je social media pictogrammen alleen op je contactpagina (en niet in je voettekst) dan hebben de meeste thema’s hier wel mogelijkheden voor. Wil je graag social media iconen op je website, in je voettekst of op je contactpagina, en kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met me op.

Ik wil hulp bij het plaatsen van social media iconen op mijn website

Deel deze blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *