online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Als je een online cursus wilt maken, zijn er verschillende tools die onmisbaar zijn. Voordat je begint met het maken van je cursus, moet je bepalen wat de inhoud van de cursus wordt, in welke vorm je deze aanbiedt, op welk platform je deze wilt hosten en welke tools je gaat gebruiken. In deze blog vind je de beste tools om een online cursus te maken:

Handige tools voor het creëren van een online cursus

WordPress voor het maken van je online leeromgeving

Er zijn veel softwaresystemen die beweren dat ze noodzakelijk zijn voor het aanbieden van online cursussen, maar dit is niet waar. Met WordPress kun je een uitstekende online leeromgeving creëren zonder dat je veel kosten hoeft te maken. Zorg er wel voor dat je een WordPress leeromgeving op een subdomein plaatst. Dit voorkomt conflicten tussen plugins en zorgt dat je leeromgeving niet te zwaar wordt (hoe zwaarder een online leeromgeving hoe trager deze laadt). 

 

Een Learning Management System (LMS) zoals LearnDash om je lessen te maken

Een LMS is een software-applicatie waarmee je een online cursus kunt maken op een WordPress-site. Het voordeel van het volgen van een online cursus via een LMS is dat het een heel overzichtelijk systeem is. Deelnemers kunnen afvinken welke onderdelen van de cursus ze hebben afgerond en zien precies bij welk onderdeel ze zijn gebleven door overzichtelijke uitklapmenu’s met daarin alle onderdelen van de cursus.

 

Een membership plugin zoals WishList Member voor het beperken van toegang

Met WishList Member kun je membership levels aanmaken en de toegankelijkheid van je online training beperken. Je kunt ervoor zorgen dat alleen klanten toegang hebben tot je online training en instellen dat ze alleen toegang hebben tot content vanaf het moment dat ze instappen.

 

WooCommerce als e-commerce plugin

WooCommerce is een e-commerce plugin voor WordPress waarmee je online trainingen kunt verkopen. Het biedt tal van opties, zoals het invoeren van tijdelijke actieprijzen, het maken van kortingsbonnen en het koppelen aan bijvoorbeeld je e-mailmarketingsysteem. Met de betaalde plugin WooCommerce Subscriptions kun je ook abonnementen verkopen.

 

Mollie als betaalprovider

Mollie is een betaalprovider die het mogelijk maakt om online betalingen te accepteren, zoals betalingen via iDeal. Mollie kun je koppelen aan WooCommerce zodat klanten je online training meteen online kunnen afrekenen. Werk je met abonnementen dan verlopen de incasso’s ook via Mollie.

 

ActiveCampaign voor e-mailmarketing

ActiveCampaign is een e-mailmarketingsysteem waarmee je allerlei e-mail automatiseringen kan maken voor bijvoorbeeld het versturen van welkomstmails, herinneringen en nieuwsbrieven. Zo blijf je in contact met deelnemers aan je online cursus.

 

Zoom voor vragensessies

Met Zoom kun je gemakkelijk online vragensessies organiseren met deelnemers aan je online cursus. De opnames van de sessieskun je afloop in je online leeromgeving zetten zodat de deelnemers deze terug kunnen kijken.

 

Typeform voor het insturen van vragen

Typeform is een tool waarmee deelnemers aan je online cursus gemakkelijk vragen kunnen insturen voor de vragensessies.

 

Video tools zoals iMovie, Screencast-o-matic en Vimeo

Met iMovie, Screencast-o-matic en Vimeo kun je video’s bewerken, schermopnames maken en je video’s beveiligen en op je leeromgeving plaatsen.

 

Canva voor het maken van visuals

Canva is een handige tool voor het maken van visuals, mock-ups, e-books en presentaties voor je online cursus. 

 

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!