Websitebouwer/webdesigner (WordPress) - ik maak websites en online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers die willen knallen met hun (online) business, maar opzien tegen techniek - webassistant - technisch virtual Assistant

Websites, online leeromgevingen & zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Websitebouwer/webdesigner (WordPress) - ik maak websites en online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers die willen knallen met hun (online) business, maar opzien tegen techniek - webassistant - technisch virtual Assistant

Websites, online leeromgevingen & zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Hoe kun je online je urenregistratie bijhouden?

Hoe kun je online je urenregistratie bijhouden?

Is het bijhouden van een urenregistratie verplicht? Wat zijn de voordelen van het bijhouden van je gewerkte uren? Je kunt je uren bijhouden in je agenda, maar hoe kun je deze online registreren? Je leest het in deze blog.

Is een urenregistratie verplicht?

Om door de Belastingdienst als ondernemer gezien te worden en van de belastingvoordelen als zelfstandig ondernemer te kunnen profiteren, moet je minimaal 1.225 uur per kalenderjaar in je eigen bedrijf investeren. Werk je naast je bedrijf ook nog in loondienst? Dan moet je meer uren besteden aan je onderneming dan aan je baan in loondienst. De uren die je besteed aan je bedrijf moet je kunnen aantonen aan de Belastingdienst. Je zal dus alle tijd die je in je onderneming stopt moeten bijhouden in een overzicht. Maak je als zelfstandig ondernemer met kind(eren) gebruik van kinderopvang? Ook dan kan de Belastingdienst vragen naar een overzicht van je gewerkte uren vanwege het recht op kinderopvangtoeslag. Kun jij dit niet laten zien? Dan loop je het risico dat je kinderopvangtoeslag terug moet betalen.

Gewerkte uren bijhouden voor facturatie

Niet alleen moet je je uren registreren voor de Belastingdienst, ook voor facturatie naar je klanten is het handig om je uren bij te houden. Zeker wanneer je uurtje factuurtje werkt. Je maakt dan voor jezelf inzichtelijk hoeveel uur je aan een bepaald project hebt besteed en hoeveel uur je aan een klant in rekening moet brengen.

Waarom is een tijdregistratie nog meer belangrijk?

Als je voor een vooraf afgesproken totaalbedrag werk uitvoert voor een klant, hoef je voor de klant misschien niet per se de gewerkte uren bij te houden. Maar voor jezelf kan het heel handig zijn om na afronding van het project te checken of je de geoffreerde uren juist hebt ingeschat. Dit is nuttig om te weten voor de volgende keer. Misschien heeft de opdracht je veel meer tijd gekost dan je van tevoren had ingeschat of misschien heb je de klus wel veel sneller geklaard dan gepland. Deze informatie komt goed van pas wanneer je in de toekomst voor een soortgelijke opdracht een offerte moet maken.

Hoe kun je een urenregistratie bijhouden?

Kortom: het is als ondernemer noodzakelijk om je uren bij te houden. Je kunt dit doen in je agenda of in Excel, maar ook online. Er zijn systemen waar je als ondernemer gratis je uren kunt registreren. Je kunt in zo’n systeem werken met timers of je kunt achteraf je gewerkte uren registreren. Wanneer je je uren bijhoudt met een timer houdt dit in dat je de timer aanzet op het moment dat je aan een bepaalde taak begint. Ben je klaar met je taak dan zet je de timer weer uit. Je kunt ook een omschrijving en eventueel een klantnaam toevoegen aan de uitgevoerde taak. Wanneer je netjes al je uren hebt geregistreerd, heb je aan het eind van de dag een overzicht van welke taken je hebt uitgevoerd, voor welke klanten je dit hebt gedaan en hoe lang je met elke taak bezig bent geweest. Het online bijhouden van je uren maakt het registeren van je uren in je agenda echt overbodig. Wanneer je je urenregistratie online doet, heb je veel meer overzicht. Met maar één druk op de knop. Je kunt de overzichten eventueel uitprinten en met de factuur meesturen ter verantwoording van de uren. Of je bergt het overzicht voor jezelf op in je map met administratie.

Met welk online systeem kun je je uren registreren?

Er zijn meerdere systemen waarmee je online je uren kunt registreren. Zelf gebruik ik Toggl. Toggl is een gratis online programma waarin je je uren kunt bijhouden. Aan het begin van je werkdag log je online in en voer je je taak in. Nadat je de omschrijving hebt ingevuld, begint de klok te lopen. Zodra je de taak hebt afgerond, stop je de timer. Daarna ga je verder met de volgende taak, vul je deze in en begint de tijd weer te tikken. Je kunt je uren ook handmatig bijhouden. Hierbij gebruik je dan niet de timerfunctie, maar vul je zelf de begin- en eindtijd in.

Maak jij al gebruik van online tijdregistratie en welk systeem gebruik jij hiervoor? Laat het me weten in de reacties.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *