Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live

In dit digitale tijdperk is het ontzettend belangrijk om een mobielvriendelijke online leeromgeving te hebben. Oftewel: dat je online leeromgeving goed wordt weergegeven op zowel een desktop, mobiel als op tablet. Steeds meer mensen gebruiken namelijk hun smartphone of tablet in plaats van hun laptop of pc. Dit geldt ook voor deelnemers aan je online training. Het is dus cruciaal om een positieve gebruikerservaring te bieden aan deelnemers die je cursus volgen op hun mobiele apparaat. In deze blog lees je hier meer over.

Zoals je net las is het heel belangrijk dat je digitale leeromgeving mobielvriendelijk is. Hier zijn een paar belangrijke dingen die je in je achterhoofd moet houden:

Belang van mobielvriendelijkheid

Mobiele apparaten zijn enorm populair en worden alleen nog maar populairder. Steeds meer deelnemers aan je online training zullen je lessen volgen vanaf hun smartphone of tablet. Het is dus heel belangrijk dat je online leeromgeving responsive is, oftewel: dat deze geoptimaliseerd is voor mobiele weergave. Het moet voor je cursisten niet uitmaken of ze je training volgen via hun laptop, mobiel of tablet. Op al deze apparaten moet je digitale leeromgeving goed weergegeven worden. Is je online leeromgeving niet mobielvriendelijk dan haken cursisten misschien af en behalen ze geen resultaat met je online training.

Responsive design van je online leeromgeving

Als je een mobielvriendelijke online leeromgeving wilt, is een responsive design essentieel. Hierbij past de layout van je digitale leeromgeving zich aan aan het schermformaat van het apparaat waarop het bekeken wordt. Op deze manier ziet je digitale leeromgeving er altijd goed uit en zijn knoppen en andere aanklikbare elementen gemakkelijk te gebruiken, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Een online leeromgeving is niet vanzelf responsive, deze moet je responsive maken of laten maken wanneer je je online leeromgeving uitbesteedt.

Optimalisatie van de inhoud van je lessen voor mobiele weergave

Je moet niet alleen de layout van je online leeromgeving mobielvriendelijk maken. De inhoud van je digitale leeromgeving moet je ook optimaliseren voor mobiele weergave. Gebruik dus geen lappen tekst, maar korte alinea’s. Werk vooral ook met bulletpoints, oftewel opsommingen, koppen en subkoppen. Dit maakt de teksten op je digitale leeromgeving overzichtelijker.

Touch-vriendelijke elementen in je leeromgeving

Zorg ervoor dat je mobiele weergave touch-vriendelijk is. Knoppen, menu’s en andere aanklikbare elementen moeten groot genoeg zijn om in de mobiele weergave met een vinger te tikken. Zorg voor voldoende ruimte tussen de elementen om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

Optimaliseren van de laadtijd van je digitale leeromgevig

Snelle laadtijden zijn van groot belang. Niet alleen op een laptop, maar vooral ook op mobiele apparaten. Je cursisten hebben namelijk een stuk minder geduld wanneer ze je lessen op hun mobiel bekijken. Zorg dus voor een snelle laadtijd. Dit doe je door geen grote afbeeldingen te gebruiken in je online leeromgeving.. Foto’s van 1 mb zijn echt te groot en kunnen de laadtijd van je digitale leeromgeving vertragen. Maak daarnaast ook gebruik van caching om de laadtijd van je online leeromgeving te versnellen.

Je leeromgeving testen op verschillende apparaten

Ben je bezig met het maken van je digitale leeromgeving? Test je leeromgeving dan op verschillende mobiele apparaten en in verschillende browsers. Zo zie je of je leeromgeving overal goed wordt weergegeven en kun je bij problemen met de weergave hiermee aan de slag.

Conclusie

Bouw een mobielvriendelijke online leeromgeving die jouw cursisten een goede gebruikerservaring biedt. Met responsive design, geoptimaliseerde inhoud en snelle laadtijden zorg je ervoor dat de deelnemers aan je online training optimaal je lessen kunnen volgen, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Wil je een mobielvriendelijke online leeromgeving, maar heb je geen idee hoe je dit technisch voor elkaar krijgt? Kun je hier wel hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op.

online leeromgeving laten maken - Digital D, Daniëlle van der Haven

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!

online training maken - stappenplan

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!