websites en online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden - technische hulp voor vrouwelijke (online) ondernemers - digital d

Websites en online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

websites en online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden - technische hulp voor vrouwelijke (online) ondernemers - digital d

Websites en online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Waarom je diensten met een online programma of online cursus aanbieden? De 7 voordelen van online ondernemen!

Steeds meer ondernemers bieden hun diensten aan in een online programma of online cursus. Ondernemers die gedeeltelijk of zelfs geheel online ondernemen. Maar waarom zou je de diensten die je aanbiedt als bijvoorbeeld coach, therapeut, trainer of adviseur online gaan aanbieden? Wat zijn de voordelen van een online programma of online cursus zoals een online coachingprogramma of online training? In deze blog lees je waarom je je diensten met een online programma of online cursus zou moet aanbieden en wat de voordelen zijn van online ondernemen. Juist nu, tijdens de coronacrisis.

Locatie ongebonden

Door het aanbieden van je diensten in de vorm van een online programma of online cursus ben je niet gebonden aan een locatie. Als online ondernemer heb je geen praktijkruimte of kantoor nodig om je klanten te ontvangen. Hiermee bespaar je kosten. Daarnaast heeft het voor je klant als voordeel dat hij niet naar jou toe hoeft te reizen. Dit bespaart hem reiskosten, tijd en energie. Je klant kan je online programma of cursus volgen vanuit huis en meestal ook nog eens in zijn eigen tempo. Het niet gebonden zijn aan een locatie heeft dus voor zowel de online ondernemer als zijn klant enorme voordelen.

Niet gebonden aan tijd

Een online programma of cursus loopt 24/7 door. Dit betekent dat je online bedrijf altijd doorloopt. Ook op momenten wanneer je niet aan het werk bent. Wanneer je als online ondernemer op vakantie, een dagje weg of ziek op bed ligt. Wanneer je je diensten online gaat aanbieden, houd je meer tijd over. Je online training of programma bouwen is een behoorlijke tijdinvestering, maar na lancering kun je het telkens weer opnieuw verkopen zonder dat het extra tijd kost. Misschien dat je je online programma af en toe bijschaaft of aanvult met nieuwe content, maar de tijd die je hieraan besteedt, staat niet in verhouding met de omzet die je genereert met je online cursus of programma. Je gaat dus (meer) geld verdienen, zonder dat het extra tijd kost.

Meer klanten

Doordat je als online ondernemer niet gebonden bent aan locatie en tijd, kun je veel meer klanten helpen met jouw expertise. Je werkt niet meer alleen regionaal, maar je breidt je klantenbestand landelijk uit. Daarnaast kun je veel meer klanten helpen, omdat een extra klant jouw geen of nauwelijks extra tijd kost. Een online programma of online cursus maakt dit mogelijk.

Niet meer uurtje-factuurtje werken

Wanneer je je diensten online aanbiedt in de vorm van een online cursus of online programma werk je niet meer uurtje-factuurtje. Voor je online programma vraag je een vaste prijs. Je kunt dus hogere prijzen vragen. Met online ondernemen verdien je dus meer geld.

Werken met vooruitbetalingen

Omdat je niet meer op uurtje-factuurtje basis werkt, maar vaste prijzen hanteert, weten zowel jij als online ondernemer als je klant vooraf welke prijs je in rekening brengt. Als online ondernemer heb je daarbij de mogelijkheid om je klant het online programma of de online cursus via je website te laten kopen en hem direct via iDeal te laten betalen. Wanneer je werkt met vooruitbetalingen, hoef je niet meer 30 dagen (of langer) te wachten tot een factuur betaald is.

Financiële buffer opbouwen

Om je met een online programma of cursus veel meer klanten kunt bedienen, niet meer uurtje-factuurtje werkt, meer geld gaat verdienen, zonder dat het je extra tijd kost, ben je (eindelijk) in staat om een financiële buffer op te bouwen. Een spaarpotje voor je “oude dag” of een buffer die je kunt gebruiken in tijden van tegenslag.

Je bedrijf kan altijd doorgaan, ook tijdens een crisis zoals de coronacrisis

Veel ondernemers kunnen nu niet hun werk uitvoeren, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Wanneer je je diensten of trainingen online gaat aanbieden, kun je gewoon door met je bedrijf. Ook tijdens de coronacrisis. Bedenk je ook dat heel veel mensen nu aan huis gebonden en veel meer tijd doorbrengen op het internet. En nu ook meer tijd hebben om bijvoorbeeld een online cursus te volgen.

 

Misschien vind je deze blogs ook interessant om te lezen?

No Results Found

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *