Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Online leeromgevingen voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Een website maken met het Divi thema? Dat doe je heel makkelijk met de Divi builder

Een website maken kan een hele klus zijn. Je moet alle technische instellingen doen en ook nog een thema kiezen. Het liefst een thema dat gebruiksvriendelijk is en veel mogelijkheden heeft. Precies zo’n thema is het Divi thema. In deze blog lees je wat het Divi thema is, waarom je het zou moeten gebruiken en hoe je heel eenvoudig een website met de Divi builder kan maken.

Wat is het Divi thema?

Het Divi thema is een heel gebruiksvriendelijk thema met enorm veel mogelijkheden. Je kunt vrijwel alles naar je eigen wens en huisstijl aanpassen. Het Divi thema is een betaald thema. Je betaalt jaarlijks 89 dollar of 249 dollar voor een lifetime licentie. Misschien schrik je van dit bedrag, maar als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt dan is deze investering het dubbel en dwars waard. Aan het eind van deze blog kun je lezen over de Divi cursus die ik aanbied (waarbij je de lifetime licentie krijgt).

Divi en WordPress

Het Divi thema kun je gebruiken wanneer je een website hebt in WordPress. Heb je alleen maar een domeinnaam en nog geen hosting, dan kun je bij je hosting provider kiezen voor een WordPress hosting pakket. En als je nog helemaal geen domeinnaam hebt, dan raad ik je aan tegelijk met het vastleggen van je domeinnaam te kiezen voor een WordPress hosting pakket. Sommige hosting providers installeren automatisch WordPress voor je en anders hebben ze een handleiding voor je hoe je dit zelf kan doen. Meestal is het vrij eenvoudig. Divi werkt dus met WordPress. Heb je een ander systeem, zoals Wix of de Websitemaker van Mijndomein, dan kun je helaas niet werken met het Divi thema.

Wat kun je met de Divi builder doen?

Wanneer je gebruikmaakt van het Divi thema bouw je je website met de Divi builder. Je werkt als het ware aan de voorkant van je website, wat betekent dat je meteen ziet wat je aan het doen bent met je website. Zoals je bezoeker jouw website zou zien. En dat is ontzettend handig. Het is natuurlijk zonde als je heel veel tijd aan je site hebt besteed en er na afloop pas achterkomt hoe deze er in werkelijk uitziet, doordat je alleen maar aan de achterkant van je website hebt gewerkt. Dit voorkom je dus met de Divi builder.

Welke mogelijkheden heb je wanneer je je website met Divi maakt?

Divi heeft zoveel mogelijkheden. Te veel om hier op te noemen. Daarom een greep uit de mogelijkheden die het Divi thema biedt.
Je kunt met Divi heel eenvoudig:

  • Elementen toevoegen, zoals afbeeldingen en video’s.
  • Tekstvakken toevoegen en helemaal vormgeven.
  • Achtergronden wijzigen, zowel qua kleur als bijvoorbeeld een afbeelding als achtergrond gebruiken.
  • Formulieren voor e-mailmarketing toevoegen
  • Een header (kop boven je website) of footer (balk onderaan je website) maken, helemaal op maat. Je hoeft dus niet meer aan te modderen met de beperkte opties die WordPress hiervoor biedt
  • Eenvoudig een koppeling maken met Google Analytics of Google Search Console (heel handig voor zoekmachineoptimalisatie, dus om je website hoger in Google te krijgen)
  • Rijen, kolommen, andere elementen of zelfs hele pagina’s kopiëren. Dit bespaart je enorm veel tijd bij het bouwen van je website
  • Een contactformulier maken, met CAPTCHA. Hiermee voorkom je een heleboel spam
  • De weergave van je website helemaal aanpassen voor desktop, tablet of mobiel. Enorm belangrijk, omdat heel veel mensen je site gaan bezoeken vanaf een mobiel. Je site moet dus op elk apparaat goed weergegeven worden
  • Bepaalde items alleen tonen op een bepaald apparaat. Dit kun je instellen per element, dus foto’s video’s, tekst etcetera

Divi website voorbeelden

Divi heeft ook templates, oftewel website voorbeelden, die je kan gebruiken. Dit is ontzettend handig. Helemaal wanneer je niet weet hoe je je website wil vormgeven. Je kunt een template gebruiken, maar je kan ook delen van een website voorbeeld gebruiken als inspiratie.

Divi updates

Divi heeft regelmatig updates. Dit betekent dat er nieuwe mogelijkheden bijkomen. Bij aankoop van Divi krijg je een licentiecode en hiermee kun je altijd de nieuwste versie van het Divi thema gebruiken. Wanneer je een lifetime licentie hebt, dan betaal je dus één keer en anders betaal je een jaarlijkse bijdrage om gebruik te kunnen maken van de nieuwste versie.

Een Divi website laten maken

Wanneer je het maken van je website liever uitbesteedt, dan kan ik je hiermee helpen. Ik maak websites met het Divi thema, dus wanneer je mij een website laat bouwen, dan krijg je van mij het Divi thema met de liftetime licentie. Je betaalt mij dus eenmalig voor het laten bouwen van je website en krijgt voor altijd toegang tot de nieuwste versie van Divi. Je krijgt van mij ook toegang tot de online academy met videolessen waarin ik uitleg hoe je – na lancering van je website – zelf je website kan bijhouden. Ik had je al verteld dat Divi een ontzettend gebruiksvriendelijk thema, dus wanneer je mijn online videolessen volgt, gaat het onderhouden van je site je zeker lukken. Dat bespaart je weer kosten voor onderhoud. En uiteraard mag je het onderhoud ook aan mij uitbesteden wanneer je dit liever hebt.

Zelf je website maken met de Divi cursus

Je kunt ook zelf een website maken met het Divi thema. Je hoeft dan alleen maar het Divi thema aan te schaffen en uit te zoeken hoe Divi precies werkt. Wanneer je meteen aan de slag wil met je website zonder alles uit te hoeven zoeken, dan kun je ook gebruikmaken van mijn online training Website Builder. In stap-voor-stap videolessen leg ik je alles uit over WordPress en Divi. Je leert hoe je heel makkelijk je eigen website bouwt met de Divi builder. En je krijgt van mij een lifetime licentie voor het Divi thema erbij. Je hebt dus nooit meer kosten aan je website. Wil je hier meer over weten, neem dan een kijkje op de pagina over mijn online training Website Builder.

Waarom een Divi website maken?

Je weet nu dat het Divi thema ontzettend veel opties biedt bij het maken van je website en dat het een heel gebruiksvriendelijk thema is, helemaal met de Divi builder. Het Divi thema bespaart je enorm veel tijd en frustraties. Als je hier nog vragen over hebt, laat ze achter in de reacties onderaan deze blog.

 

 

Deel deze blog

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *