Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live
online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische hulp voor coaches die hun aanbod willen digitaliseren: van ticket tot training, alles online

 

binnen 1 week je online leeromgeving of webshop live

De Divi Builder is een veelgebruikte tool voor het maken van pagina’s in WordPress-websites en online leeromgevingen. Divi werkt intuïtief, oftewel: wanneer je pagina’s of modules maakt, zie je meteen het resultaat van wat je aan het bouwen bent. Ideaal. Heb je een online leeromgeving of website gemaakt of laten maken met Divi? En werkt de Divi Builder plotseling niet meer? Blijft deze maar laden wanneer je de Visual Builder inschakelt, maar gebeurt er verder niets? In deze blog lees je wat je kan proberen om de Divi Builder weer aan de praat te krijgen.

Verouderde software

Check eerst of je de laatste versie van plugins, je thema en WordPress gebruikt. Verouderde versies kunnen namelijk zorgen voor problemen en kunnen dus ook de oorzaak zijn dat de Divi Builder niet meer werkt. Controleer je online leeromgeving of website dus regelmatig op updates en installeer deze zodra deze beschikbaar zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor de functionaliteit op je online leeromgeving of website, maar ook voor de veiligheid. Heb je zelf geen tijd, zin of kennis om updates uit te voeren? Besteed dit dan uit .

Probleem met codes

Wanneer je een online leeromgeving of website maakt met Divi heb je soms aanvullende codes nodig. Denk aan bepaalde codes voor de vormgeving, maar ook aan codes om tracking via Google Analytics mogelijk te maken. Het kan gebeuren dat een code zorgt voor conflicten. Schakel daarom tijdelijk alle codes uit om te checken of het probleem met je Divi Builder wordt veroorzaakt door één van de codes. Werkt de Divi Builder nu wel? Check welke code de veroorzaker is door één voor één codes tijdelijk te verwijderen. Is een code inderdaad het probleem? Check of je de code echt nodig hebt, of de code helemaal correct is of neem contact op met degene die je online leeromgeving of website heeft gemaakt. Zit het probleem niet in je codes? Lees dan verder. 

Conflict met andere plugins

Een veelvoorkomende oorzaak voor problemen met de Divi Builder is een conflict met andere geïnstalleerde plugins. Wat je kan proberen, is alle plugins tijdelijk uitschakelen en controleren of de Divi Builder weer werkt. Als dat inderdaad zo is, zet je je plugins één voor één weer aan. Tussendoor test je of de Divi Builder werkt. Doet de Builder het niet meer na het inschakelen van een bepaalde plugin? Dan is deze plugin de boosdoener. Check of je de laatste versie van deze plugin gebruikt. Zo niet, voer dan een update uit en check of er nog steeds een conflict is tussen de Divi Builder en de plugin. Werkt de Divi Builder nog steeds niet? Wanneer je de plugin niet nodig hebt, kun je deze uitzetten en verwijderen. Heb je de plugin wel nodig voor bepaalde functionaliteiten op je online leeromgeving of website? Ga dan op zoek naar een alternatieve plugin of neem contact op met de ontwikkelaar van de plugin of met degene die je online leeromgeving of website heeft gemaakt. 

Conclusie

Het is frustrerend wanneer de Divi Builder niet meer goed werkt in je online leeromgeving of website. Gelukkig zijn er verschillende mogelijke oplossingen voor dit probleem: door software bij te werken, problemen met codes te verhelpen en conflicten met andere plugins op te lossen. Werkt je Divi builder niet meer en heb je geen idee hoe je dit zelf kan oplossen? Neem dan contact met me op zodat ik je verder kan helpen. 

online leeromgeving laten maken - Digital D, Daniëlle van der Haven

 

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!

online training maken - stappenplan

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!