online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

online leeromgeving laten maken, technische hulp bij maken online training, technisch virtual assitant

Technische ondersteuning bij online programma’s voor vrouwelijke ondernemers met twee digitale linkerhanden

Wanneer je een online leeromgeving of membership site maakt of laat maken met WishList Member en je de cursus verkoopt via WooCommerce is het fijn als de techniek volledig geautomatiseerd is. Dus dat wanneer een klant je online cursus koopt hij automatisch toegang krijgt tot de training.

In deze blog lees je hoe je het product voor je online cursus in WooCommerce koppelt aan het juiste level in WishList Member, oftewel aan je online training.

Hoe koppel je WishList Member aan WooCommerce? - online leeromgeving laten maken, hulp bij online academie, technisch virtual assistant
Hoe koppel je WishList Member aan WooCommerce?

Online leeromgeving met LearnDash en toegang tot je online cursus

Wanneer je LearnDash gebruikt voor je online academie en je webshop op hetzelfde domein staat als je online leeromgeving, dan kun je heel eenvoudig instellen dat een klant na betaling automatisch toegang krijgt tot je online cursus. In je webshop kun je de LearnDash training selecteren die bij het product hoort.

Online leeromgeving met WishList Member koppelen aan WooCommerce

Voor WishList Member is dit anders. Wanneer je WishList Member gebruikt voor je online academie dan beveilig je je lessen en modules met levels. Maar je kunt niet zomaar een level toevoegen aan een product in je webshop. Hiervoor heb je een betaalde plugin nodig: WishList Member WooCommerce Plus. Met deze plugin kun je levels in WishList Member koppelen aan producten. Maak je een product aan voor je online training en koppel je deze aan het juiste level dan krijgt je klant na aankoop meteen toegang tot de juiste training.

Online academie en webshop op twee verschillende domeinen?

Staan je online leeromgeving en je webshop niet op hetzelfde domein, maar op twee verschillende domeinen? Dan heb je nog een aanvullende plugin nodig voor external membership sites. Je installeert dan op zowel je online academie als op je webshop een aparte plugin waarmee je deze aan elkaar koppelt. Ook nu krijgt je klant na aankoop van je online training of membership na aankoop gelijk toegang tot het juiste level in WishList Member.

Inloggegevens naar je klant sturen

Oké. Je hebt WooCommerce aan WishList Member gekoppeld. En nu? Je bent er nog niet, want je moet nu nog de inloggegevens naar je klant sturen. In WishList Member staat er een mail die je kunt aanpassen. Deze mail met inloggegevens wordt na aankoop van de online training automatisch naar de klant verstuurd. Je kunt aanvullend ook een e-mailreeks vanuit ActiveCampaign sturen met een welkomstmail met daarin de link naar je online academy en eventuele wekelijkse mail waarmee je je deelnemers inspireert en stimuleert om met de lessen aan de slag te gaan. Hiervoor koppel je je webshop aan ActiveCampaign.

Wat als je WishList Member niet koppelt aan WooCommerce

Het mooiste is als alles volledig geautomatiseerd is. Kies je niet voor de plugins die ik in deze blog noemde? Dan moet je de registratielink naar je klant sturen. Dat is een link waarmee je klant zich in kan schrijven voor het juiste level binnen WishList Member. Het nadeel hiervan is dat deze registratielink met iedereen gedeeld kan worden. Stuur je registratielink naar je klanten dan moet je dus in de gaten houden dat alleen mensen die je training hebben gekocht zich registreren. Daarom kun je het beste de plugins installeren zodat registratie geautomatiseerd is.

Hulp nodig bij WishList Member?

Heb of wil je een online leeromgeving in combinatie met WishList Member en wil je deze koppelen aan WooCommerce zodat je klant automatisch toegang krijgt tot de juiste training? Zou je niet weten hoe je dit technisch voor elkaar krijgt? Laat mij je helpen. Plan een online kennismakingsgesprek met me in via de volgende link: hulp bij WishList Member

Gratis stappenplan voor online training. Ontdek wat je nodig hebt voor het maken van je online training. Digital D - hulp bij online training

Ontvang het gratis stappenplan voor je online training

Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het stappenplan meteen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!